Informació exclusiva per a: ${Recipient.contact.fullname[0]!""}${Recipient.account.name[0]!""}

Desembre 2020 | 61 

LLEI DELS APEUs
El Parlament aprova la Llei dels APEUs
El Parlament ha aprovat la Llei dels APEUs, una eina de promoció i millora de la competitivitat de les àrees econòmiques basada en la col·laboració público-privada, que Cecot Comerç ha defensat des de fa anys, i que ha aconseguit el consens de tot el sector. Les APEUs s'inspiren en el model d'èxit dels Business Improvement Districts, BIDs.  
La Llei de les Àrees de Promoció Econòmica i Urbana, APEUs, impulsada per la Direcció General de Comerç del Departament d'Empresa i Coneixement, s'ha aprovat amb el suport del 88% de la cambra. El principal objectiu és establir les bases d'un nou model de gestió basat en la col·laboració públicoprivada en àrees de concentració de l'activitat econòmica, ja sigui de caràcter comercial, turístic, industrial i/o de serveis.
L'activitat que durant a terme les APEUs beneficiarà els espais públics i els interessos generals de la ciutat i és per això que, tot i ser gestionades per entitats de base privada, es constitueixen sota la tutela pública del municipi. Es precisament per aquest interès públic el que justifica, que un cop acordada i aprovada per tots els agents la creació de l'APEU, s'estableixi un règim d'adscripció obligatòria i un finançament basat en contribucions de naturalesa obligatòria. Podeu consultar el Reial Decret aquí.
T'expliquem que és una APEU
Et resumim en cinc minuts que és una APEU en un video elaborat pel Departament d'Empresa i Coneixement, que explica què és un BID (Business Improvement District), model d'èxit mundial que Catalunya ha importat sota la denominació d'APEU (Àrees de Promoció Econòmica Urbana).  Per veure el video cliqueu aquí.
Qui pot impulsar una APEU
Podran impulsar una APEU els titulars de drets de possessió d'almenys el 25% dels locals amb accés directe a la via pública que representi com a mínim el 25% de la superfície construïda dels locals que es proposen incloure en l'àmbit de l'APEU. També una Associació empresarial territorial o l'Ajuntament.  
Procediment de creació
El projecte es presentarà davant l'Ajuntament i es sotmetrà a informació pública. Un cop finalitzat el termini i rebudes les al·legacions es crearà un grup de treball paritari que elaborarà un text refós del projecte i es sotmetrà a votació dels propietaris dels locals. Per l'aprovació definitiva el projecte s'ha sotmetre a votació al ple municipal.  Més informació aquí.
Oficina d'APEUs
La Direcció General de Comerç ha impulsat l'Oficina d'APEUs que té tres objectius principals: divulgació i pedagogia de la figura dels APEUs, resolució de dubtes i acompanyament en la seva iniciació dels APEUs. 
Per ampliar la informació i consultar la Llei de les APEUs entreu en aquest
enllaç.  
La Llei dels APEUs, un èxit col·lectiu
La Cecot agraeix als grups parlamentaris l'aprovació de la Llei dels APEUs, que considera un èxit col·lectiu que afavorirà la competitivitat del país i la creació de llocs de treball. Cecot Comerç ha impulsat i demanat la implantació dels BIDs a Catalunya des de l'any 2.000 i la darrera petició que es fa fer va ser el setembre de 2019. Més informació aquí.
MÉS NOTÍCIES
A favor del comerç de proximitat
La Direcció General de Comerç ha llançat una campanya en defensa del comerç de proximitat. En el video "Dona corda al comerç", el Joan Dausà, la Carme Ruscalleda i l'Aina Clotet conversen sobre les bondats del comerç local. Podeu ampliar la informació aquí.
Reducció del lloguer dels locals
L'entrada en vigor del Reial Decret llei 35/2020, de 22 de desembre, recull en matèria tributària la reducció del cost fix d'arrendament dels locals comercials que allotgin activitats econòmiques relacionades amb el turisme, l'hostaleria i el comerç. Podeu ampliar la informació aquí.
HA ESTAT NOTÍCIA
En defensa del comerç de proximitat
La Confederació Espanyola de Comerç convida a reflexionar amb un video sobre la repercussió de comprar al comerç minorista, imprescindible per a l'economia i per al desenvolupament i la cohesió social de pobles i ciutats. Podeu veure el video en aquest enllaç.
El futur de la botiga física, garantit
Segons un article del diari Cinco Dias, aquest 2020 ha deixat palès el potencial del Retail. La Covid-19 ha demostrat que les estructures logístiques de les empreses no estan preparades per un creixement massiu i que la botiga física té futur. Podeu accedir a l'article en aquest enllaç.
El comerç local, preferit al Nadal
El 89% dels ciutadans farà les compres de Nadal al comerç local, segons es desprén d'un estudi de Securitas Direct publicat en el marc de la campanya de sensibilització #JuntosProtegemosLaNavidad. Sobretot apostaran pel comerç de proximitat per la Loteria (70,63%) i el menjar de les dates assenyalades (66%). Més informació aquí.
Consum a l'alça del comerç just
Durant el 2019 es va produir un increment de més del 80% dl consum de productes de comerç just i de proximitat a l'Estat espanyol. El volum supera els 170 milions d'euros. Davant aquesta situació, les ONG i entitats de banca ètica demanen un canvi en les polítiques comercials. Podeu ampliar la informació aquí.
SEU CENTRAL: SANT PAU, 6 · 08221 TERRASSA · T 937361100 · F 937366014 www.cecot.org
✍ Subscriu-te NOTÍCIES   |   Contacta'ns ✉   |   ✎ Associa't

Aquest missatge i els documents que, en tot cas, trobeu annexes, s'ha enviat al correu electrònic ${Recipient.contact.emailaddress1[0]!""} ${Recipient.account.emailaddress1[0]!""}.

En compliment de l'establert en el Reglament (UE) 2016/ 679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, l'informem que les seves dades personals formen part d'una Base de dades comuna titularitat de les fundacions, gremis i associacions del Grup Cecot, la finalitat de la qual és la remissió d'informació i novetats relacionades amb les activitats del Grup Cecot.

Les seves dades seran conservades fins que sol·liciti la supressió d'aquestes. Podrà exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, limitació, oposició i portabilitat a través del correu electrònic rgpd@cecot.org.

Pot dirigir-se al nostre Delegat de Protecció de Dades a través del correu electrònic dpd@cecot.org.

Finalment, l'informem que l'assisteix el dret a reclamar davant l'Agència Espanyola de Protecció de dades www.agpd.es.

Disposa de tota la informació detallada en la nostra política de privadesa.

Clica aquí per cancel·lar la teva subscripció o canviar-ne les preferències