La Direcció General de Comerç ha informat que els establiments oberts al públic només poden comercialitzar els productes alimentaris i de primera necessitat.

Per tant, queda prohibida la venda de qualsevol altre producte no inclòs en l’article 10 del Real Decret 463/2020, de 14 de març.

Tots els comerços que venguin productes no permesos han de romandre tancats, i aquells que tinguin autoritzada l’obertura per vendre productes permesos només podran vendre aquests.

Per exemple, els establiments polivalents, com els hipermercats, han d’aïllar la venda dels productes permesos de la resta de l’oferta de l’establiment, com productes de jardineria, flors, plantes, llibres, ferreteria, equipament de la persona o de la llar, entre d’altres. Aquests productes no podran posar-los a la venda, ni subministrar-los als consumidors en l’establiment comercial.

Aprofitem per recordar-vos que el Decret d’Estat d’Alarma reconeix el comerç online com a essencial, de manera que es pot continuar venent a través d’aquests mitjans, ja que no limita el tipus de producte que es pot comercialitzar. 

Per a més informació consulteu aquí.