La plataforma www.botiguesobertes.cat  vol informar dels comerços que es mantenen oberts i dels que ofereixen serveis de venda online a tot el territori català, des de la declaració de l’estat d’alarma.

Es tracta d’una iniciativa de Barcelona Comerç, que inicialment se centrava en  els comerços de la ciutat de Barcelona, però que ara ofereix el servei arreu del territori. L’objectiu és doble:

  • Informar als veïns de cada poble i ciutat d’on es pot abastir
  • Reforçar la visibilitat dels comerços que romanen oberts aquests dies.

La plataforma presenta un directori general de botigues, que es poden filtrar per activitat, i també un mapa interactiu on apareixen geolocalitzats tots els establiments perquè sigui més fàcil ubicar-los.

Els comerços interessats a sortir a la plataforma gratuïta han de donar-se d’alta des de la mateixa web a través d’un formulari. Cada comerç podrà gestionar en tot moment la modificació de les dades o, fins i tot, la seva baixa.

Es publiquen tots aquells establiments que, segons el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, es dediquen a qualsevol de les activitats econòmiques assenyalades i tenen autorització per obrir, incloent-hi la venda online.

Per accedir a la plataforma cliqueu aquí.