El Consell Comarcal del Vallès Occidental i la Diputació de Barcelona organitzen una Jornada de treball per reflexionar sobre el tancament dels locals comercials als pobles i ciutats, que tindrà lloc dimarts 19 d’abril a partir de les 10h a la Biblioteca Vicente Aleixandre de Badia del Vallès.  

Els eixos comercials pateixen la degradació o desertització per diferent motius: canvis generacionals, nous hàbits socials, efectes de la COVID-19, manca de recursos per a nous negocis… Aquesta sessió vol reflexionar i aportar eines per revertir aquest procés als nostres pobles i ciutats. 

La Jornada s’adreça a personal tècnic de dinamització comercial, urbanisme i promoció de l’emprenedoria d’ajuntaments i organitzacions empresarials, representants del comerç i professionals d’immobiliàries. 

Durant la Sessió es donaran dades i indicadors d’ocupació del teixit comercial al Vallès Occidental i es presentaran iniciatives per revisar i dinamitzar l’ús i ocupació de locals comercials a Badia del Vallès. A  més, hi haurà un espai de treball participatiu.

PROGRAMA DE LA SESSIÓ

10:00h. Benvinguda i presentació

  • Eva Menor, alcaldessa de Badia del Vallès
  • Anna Maria Martinez, diputada delegada de Comerç de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Rubí
  • Xavier Garcés, conseller comercal de Desenvolupament Econòmic Local i alcalde de Barberà del Vallès

10.15h. Context i Experiències

  • Desdes i indicadors d’ocupació del teixit comercial del Vallès Occidental
  • Iniciatives per revisar i dinamitzar l’ús i ocupació de locals comercials

10:45h. Espai de treball participatiu. Visió i propostes per construir models d’intervenció

12:30h. Conclusions

Inscripcions aquí.