S’amplia un dia el termini per sol·licitar els ajuts per a bars, restaurants i centres d’estètica afectats per les darreres mesures sanitàries.

IMPORTANT: El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat informa que degut a una incidència tècnica ocorreguda el dimecres 28 d’octubre, que ja ha estat resolta el 29 d’octubre a les 9h, s’amplia un dia el termini per a sol·licitar els ajuts per part de bars, restaurant i centres d’estètica afectats per les darreres mesures sanitàries.

Per tant, el termini de presentació de les sol·licituds, que és de 15 dies hàbils, finalitza el 18 de novembre o fins a exhaurir la dotació pressupostària indicada a la resolució de la convocatòria.

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) ha publicat avui la Resolució per la qual s’obre la convocatòria per a la concessió de subvencions en l’àmbit de restauració i els centres d’estètica i bellesa afectats econòmicament per la COVID-19.

Poden ser beneficiàries d’aquests subvencions els professionals autònoms i pimes que prestin activitats de restauració o siguin titulars d’un centre d’estètica i bellesa, donades d’alta en el cens de l’impost d’activitats econòmiques, que han estat obligades a tancar el negoci en base a la Resolució SLT/2546/2020, de 15 d’octubre.

Les perruqueries que comptin amb IAE estètica, també poden ser sol·licitants en la seva part proporcional.

Els forns de pa amb degustació que hagin estat obligats a tancar també poden accedir-hi.

La quantia màxima de la subvenció és de 1.500 euros per NIF sol·licitant. Les sol·licituds es resoldran per rigorós ordre d’entrada.

Tenint en compte l’experiència amb les convocatòries d’altres subvencions de característiques similars, us aconsellem que tramiteu la sol·licitud al més aviat possible, ja que si s’exhaureix el pressupost previst, malauradament, no hi tindríeu accés, tot i complir els requisits.

Les sol·licituds s’han de presentar segons el model normalitzat que podeu trobar al Canal Empresa de la Generalitat de Catalunya (http://canalempresa.gencat.cat), a la pàgina web del Consorci de comerç, Artesania i Moda (http://ccam.gencat.cat) o a la pàgina web del Departament d’Empresa i Coneixement (http://empresa.gencat.cat/ca/inici).

Quan sol·liciteu la subvenció també haureu d’adjuntar la següent documentació:

  • Declaració responsable, que podeu descarregar aquí.
  • Fotografia de la façana de l’establiment
  • Fotografia de l’interior de l’establiment

Podeu consultar el recull de preguntes i respostes freqüents sobre la subvenció en aquest enllaç.