El Diari Oficial de la Generalitat, DOGC, ha publicat el 10 de juny la Resolució per la qual s’obre la convocatòria per a la concessió de subvencions en l’àmbit del comerç al detall i dels serveis, que es poden presentar del 16 de juny al 13 de juliol de 2022.  

El programa de suport per a l’obertura de comerços i de suport a la reforma i millora d’establiments també comença a les 9:00h del 16 de juny, però estarà obert fins a l’exhauriment del pressupost destinat a aquest programa amb el límit màxim del dia 31 de desembre de 2022. 

Cecot Comerç et pot ajudar a tramitar els ajuts.

Si ho desitges, l’assessora de Cecot Comerç, Mercè Clavel, prepararà tota la documentació que necessites per presentar la sol·licitud. Aquest servei té un cost de 220 euros per als socis i de 275 euros per als no socis.

Com sol·licitar el servei: contacta amb nosaltres i t’ajudem a tramitar-ho en quatres passos:

  1. La nostra assessora et confirmarà si pots ser candidat a la subvenció
  2. Et farem arribar un qüestionari amb tota la informació que necessitem per preparar els documents per la sol·licitud
  3. Ens retornes el qüestionari complementat i adjuntes la informació que t’hem demanat. La nostra assessora elaborarà tots els documents que necessites per demanar la subvenció.
  4. Finalment s’haurà de signar electrònicament pel sol·licitant i enviar-ho a la Generalitat de Catalunya.

A més, si t’aproven l’ajut també et podem ajudar a preparar la justificació, que tindrà un cost de 165 euros per socis i 220 euros per a no socis. Per a més informació contacta amb nosaltres al correu cecotcomerc@cecot.org.  

Els programes del CCAM per al comerç al detall i les empreses de serveis són els següents:

Els programes del CCAM per a les empreses del sector de la Moda són:

El programa del CCAM per a les empreses artesanes és:

Pots consultar les bases aquí.

COMERÇ I SERVEIS | PROGRAMA DE SUPORT EN EL PROCÉS DE TRANSFORMACIÓ DIGITAL A LES EMPRESES

Import

  • Subvencions fins al 50% de les despeses subvencionables
  • Fins un màxim de 5.000 euros

Beneficiaris

  • Empreses de comerç al detall i de serveis. 
  • Parades de mercats municipals

Requisits

  • Inversió mínima de 1.000 euros
  • Contracte amb proveïdors especialitzats

Tipologia d’accions subvencionables:

-Webs personalitzades amb sistemes informàtics que permetin la gestió, l’actualització de continguts, la mètrica, que siguin disponibles en diferents dispositius, és a dir responsives, multiidioma i que continguin un directori que faciliti la cerca a l’espai web.

-Accions de promoció i campanyes de comunicació i màrqueting digital, com enllaços patrocinats o SEM, campanyes de pagament per clic, de posicionament SEO, campanyes d’afiliats, publicitat online, etc. En cas que aquestes accions siguin en perfils de xarxes socials, s’ha de justificar degudament el per què de la seva elecció i han d’estar integrats a la web de l’empresa.

-Creació de botigues online a partir d’un establiment físic, sempre que es faciliti la recollida en l’establiment físic.

-Digitalització del punt de venda a peu de carrer per a dotar l’establiment físic de tecnologies que millorin els seus processos (cartelleria digital, beacons, etiquetes electròniques, etc).

-Contractació o realització de projectes d’estratègia digitals que tinguin com a finalitat l’omnicanalitat del negoci, és a dir, inversions que incorporin una visió digital i tecnològica de 360º, adquisició d’ERP i CRM que integrin informació i coneixement dels clients, tecnologia que permeti la predicció i l’aprofitament de dades que facilitin la personalització i d’eines d’automatització de processos per a la gestió diària de les empreses de comerç i digital.

-Projectes i estudis de consultoria digital per a l’assessorament especialitzat, per tal d’assegurar l’èxit en la implementació de solucions i serveis tecnològics necessaris per a la posada en marxa de l’estratègia de transformació digital de l’empresa.

COMERÇ I SERVEIS | Programa de suport per a la obertura de comerços i de suport a la reforma i millora d’establiments

Import

  • Subvencions fins al 50% de les despeses subvencionables
  • Fins un màxim de 5.000 euros

Beneficiaris

  • Professionals autònoms i empreses titulars d’establiments de comerç i serveis, situats a peu de carrer, dins la trama urbana consolidada del municipi, o al casc històric i els seus eixamples.
  • Parades de mercats municipals sedentaris i no sedentaris.

Requisits

  • Inversió mínima de 2.000 euros
  • Contracte amb proveïdors especialitzats

Accions subvencionables

Recuperació de locals buits:

Despeses derivades de la compra, arrendament o concessió administrativa de locals i de l’ampliació de la superfície de venda annexionant un nou local.

Reforma d’establiments:

Despeses derivades de la reforma o millora d’establiments comercials i serveis i de parades de mercats municipals sedentaris (on la persona sol·licitant n’acrediti la titularitat en, com a mínim, els darrers 10 anys) i parades de mercats no sedentaris (on la persona sol·licitant n’acrediti la titularitat en, com a mínim, els darrers 5 anys).

Amplia la informació aquí.

MODA | PROGRAMA PER A LA TRANSFORMACIÓ DIGITAL DE LA INDÚSTRIA DE LA MODA

Import

  • Subvencions fins el 65% de les despeses subvencionables
  • Fins un màxim de 4.000 euros

Beneficiaris

  • Professionals autònoms i empreses de disseny i fabricació de peces de vestir amb marca pròpia i que dediquin en exclusiva la seva activitat al sector de la moda. Només podrà ser beneficiària una persona física o jurídica per a cada marca comercial.

Requisits

  • Inversió mínima de 2.000 euros

Accions subvencionables

-Auditories i implementació d’eines per a la ciberseguretat (així com la compra de sistemes i eines per a la seva aplicació).

-Aplicació de sistemes de control i gestió de estocs, de connexió amb persones proveïdores i clientela.

-Compra e instal·lació de sistemes per a la venda tecnològica..

-Millora de canals on-line de venda directa i altres plataformes B2B

-Aplicació de solucions digitals en màrqueting predictiu i intel·ligència artificial.

-Creació de solucions digitals per a l’empresa.

-Contractació de consultors i consultores i persones expertes en l’aplicació de solucions digitals.

-Contractació de consultors i consultores i persones expertes per treballs d’estudi, assessoria i consultoria per a la presentació de dossiers per part de les empreses que vulguin optar a fons europeus i estatals tals com els fons Next Generation.

MODA | PROGRAMA PER A LA MILLORA DEL GRAU DE SOSTENIBILITAT I CIRCULARITAT DE LES MARQUES DE MODA CATALANES

Import

  • Subvencions fins el 65% de les despeses subvencionables
  • Fins un màxim de 4.000 euros

Beneficiaris

  • Professionals autònoms i empreses de disseny i fabricació de peces de vestir amb marca pròpia i que dediquin en exclusiva la seva activitat al sector de la moda. Només podrà ser beneficiària una persona física o jurídica per a cada marca comercial.

Requisits

  • Inversió mínima de 2.000 euros

Accions subvencionables

-Despeses de persones externes per a assessorament, consultoria, auditoria i tècnics i tècniques indicant el servei que han realitzat i una memòria de les feines desenvolupades.

– Despeses en certificacions i implementacions en els àmbits esmentats de sostenibilitat.

– Despeses en la compra i implementació d’eines i sistemes per a la millora del grau de sostenibilitat i circularitat.

ARTESANIA | PROGRAMA DE PER AL CREIXEMENT I COMPETITIVITAT DE L’EMPRESA ARTESANA

Import

  • Subvencions fins el 65% del cost de les accions subvencionables.
  • Fins un màxim de 2.500 euros

Beneficiaris

Requisits

  • Inversió mínima de 1.000 euros

Accions subvencionables

– Inversions en transformació digital per fomentar la creació de sistemes de venda on-line i la seva logística: creació de la pàgina web i comerç en línia, alta i gestió dels perfils corporatius a les principals xarxes socials, contractació de serveis externs de community management, consultoria, actuacions de màrqueting digital.

– Actuacions de comercialització, promoció i difusió (físiques i/o on-line), com fires, exposicions i concursos (nacionals i internacionals), vídeos promocionals, contractació de serveis professionals per a la penetració en nous mercats (agents, representants, etc.), serveis de branding.

– Actuacions de consolidació de l’estructura, com adquisició o reparació de maquinària (imprescindible que la reparació la realitzi una empresa especialitzada), equips de suport i programari per a la millora de la producció, la gestió i el disseny de productes, contractació d’estudis de disseny per a l’elaboració de noves col·leccions de producte, anàlisi i implementació d’actuacions per potenciar la producció sostenible, despeses fixes d’estructura (com lloguers i subministres), adquisició de matèria primera a proveïdors externs.

– I qualsevol altre despesa derivada de dur a terme l’acció o accions corresponents.