El Procicat ha aprovat la proposta que les tres regions sanitàries de la ciutat de Barcelona, Metropolitana Sud i Metropolitana Nord siguin una sola regió a partir del dilluns 1 de juny, en considerar que tenen una evolució epidemiològica semblant.

Per tant, com que seran una única regió, es permetrà la mobilitat entre tots els municipis de les regions sanitàries de Barcelona ciutat i les àrees metropolitanes sud i nord; una circumstància que també servirà per esponjar l’alta densitat de Barcelona.

Tot i això, recorda que les persones han de continuar movent-se, sempre que sigui possible, en l’àrea més local per a aquelles activitats quotidianes i serveis de proximitat.

Salut també demanarà, a partir del proper dilluns, que passin a la fase 2 de desconfinament les regions sanitàries de:

  • Girona
  • Catalunya Central
  • i les àrees del Penedès i el Garraf

Què es pot fer a les fases 1 i 2?

En les regions que avancen a la segona fase podran reprendre parcialment les activitats restringides en la fase 1, amb limitacions d’aforament, com ara els restaurants amb servei de taula i les grans superfícies comercials, sense la possibilitat de romandre en zones comunes o recreatives.

En l’àmbit cultural, entren en funcionament els cinemes i els teatres, així com els monuments i equipaments culturals, amb el manteniment de mesures de seguretat i d’higiene.

Finalment, a la possibilitat d’anar a llocs de culte i assistir a vetlles i enterraments, s’hi suma també la celebració de casaments, amb restriccions pel que fa al nombre de convidats.

Per la seva banda, als territoris en fase 1 es permeten reunions de fins a 10 persones i s’obre el petit comerç, les terrasses amb la meitat de l’aforament del que és habitual, i els allotjaments turístics sense ús de zones comunes i amb restriccions.

Es poden celebrar espectacles culturals amb fins a 30 persones assegudes en espais tancats, i fins a 200, també assegudes, a l’aire lliure, i els museus es poden visitar amb un terç de l’aforament.

Es permeten viatges a segones residències, sempre i quan es trobin dins la mateixa regió sanitària.