La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha comunicat als representants del sector en el marc del Consell assessor de Comerç que es reclamaran 4.500 milions d’euros de les aportacions de la Unió Europea per reactivar el comerç català.

En aquest Consell Assessor, del que forma part Cecot Comerç i que es va celebrar ahir, la consellera ha informat que “demanarem que es territorialitzin els ajuts i que tinguin en compte un dels sectors més importants de l’economia catalana integrat majoritàriament per microempreses que tenen com a màxim 9 treballadors”.

El comerç representa el 16% del PIB i ocupa el 20,1% dels treballadors a Catalunya. El 97% del comerç al detall està integrat per microempreses.

La consellera Chacón ha presidit aquest dilluns la reunió del Consell Assessor de Comerç, acompanyada de la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, i a la que han assistit representants de Cecot Comerç, Foment, Retailcat, Comertia, Fundació Barcelona Oberta, ABC, Fundació Barcelona Comerç, Pimec Comerç, CEDAC, ANGED, ACES, Consell de Gremis, Consell de Cambres, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis, els sindicats CCOO i UGT, i d’associacions de consumidors com l’OCUC i l’ACPB.

D’altra banda, la consellera ha explicat que la Direcció General de Comerç està treballant en col·laboració amb el sector en l’elaboració dels plans sectorials d’activitats vinculades al comerç. En breu, i prèvia aprovació pel Procicat, estaran enllestits els plans sectorials per a establiments de venda minorista i a l’engròs, centres comercials, mercats a la via pública o de venda no sedentària, establiments d’hostaleria i restauració i per a fires i congressos i altres activitats.

El comerç representa el 16% del PIB i ocupa el 20,1% dels treballadors a Catalunya. El 97% del comerç al detall està integrat per microempreses.

Per a més detall clicar aquí