Gener 2019 | 39 

THINK TANK RETAILcat | EL PAPER DEL RETAIL A LA CIUTAT DEL 2030
El sector del Retail ha d'afrontar reptes importants els propers anys, especialment centrats en tres àmbits:
 
  • la innovació
  • el nou rol del venedor
  • el nou espai/botiga.
     
RETAILcat planteja set propostes per al sector que treballarà els propers dos anys i que passen per fomentar la cooperació entre empreses i entre sectors per fomentar la innovació, fer un pla d'actualització, nova formació i nova jornada al retail pel que fa al rol de venedor.
També proposa revisar la classificació sectorial de l'IAE, pensar en contractes de lloguer i facilitar la implantació d'espais efímers al carrer. Tota la informació sobre les conclusions del Think Tank RETAILcat | El paper del retail a la ciutat del 2030 aquí.
SGAE | OBLIGARIETAT DE PAGAR DRETS D'AUTOR
Des del moment que un establiment disposa d’un aparell reproductor de música, o bé d’una televisió, dins del local, es pressuposa que s’emeten continguts protegits, per tant es presumeix l’obligatorietat de pagar drets de propietat d’autors i editors. De manera que si s’emeten cançons o continguts d’artistes gestionats per l’SGAE, s’hauran de fer efectives les tarifes en llicències per la comunicació pública del repertori d’SGAE en establiments comercials, tal i com estableix la normativa vigent.
Podeu consultar les nostres recomanacions clicant aquí.
PRESENTEN AL SECTOR L'ESBORRANY DELS APEUs 
Cecot Comerç ha participat en la presentació que ha fet el Departament d'Empresa i Coneixement de l'esborrany del futur projecte de llei de les Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEUs). Es tracta d'un nou model d'organització i finançament de renovació urbana inspirat en els Business Improvement Districts (BIDs). Més informació aquí.
CALENDARI APERTURA COMERCIAL 2019
Aquest any 2019 els festius amb obertura comercial són: 13 de gener, 7 de juliol, 12 d'octubre, 1 de desembre, 6 de desembre, 8 de desembre, 15 de desembre i 22 de desembre. D'altra banda, hi ha dos festius més amb obertura comercial autoritzada per a 2019 que fixa cada municipi. Més informació aquí
ARRIBA LA TERCERA EDICIÓ DE LA SETMANA DEL COMERÇ
El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, CCAM, organitza la tercera edició de la Setmana del Comerç del 25 al 31 de març de 2019, en la que participarà Cecot Comerç. Els principals objectius són generar una plataforma de reflexió, fomentar noves idees, enfortir la competitivitat, atreure talent i prestigiar l'ocupació al comerç.
HA ESTAT NOTÍCIA
Traspassats 38 comerços amb Reempresa 
Global Lleida, a través del programa Reempresa promogut per la Cecot i Autoocupació, va aconseguir el 2018 el traspàs de 38 negocis a Lleida, que van suposar el manteniment de 73 llocs de treball. El diari Segre recull aquesta informació i en dona més dades d'alguns dels comerços. Més informació aquí.

 
El Comerç es posiciona en la vaga dels taxistes
El sector del Comerç va demanar l'aturada de les mobilitzacions dels taxistes i VTC i que s'obrís un procés de diàleg amb les administracions. Una quinzena d'entitats van enviar un comunicat conjunt. Més detalls aquí
Guanyadors del concurs d'Aparadors de Nadal 
Forn Aribau, Erika Vigara Marhaba Spa i el Racó del Llibre han estat els guanyadors del Concurs d'Aparadors de Nadal, organitzat per Comerç Rubí amb el suport de Cecot, Pimec i l'Ajuntament. Tots els detalls en aquest enllaç.
Cecot reclama consensuar l'inici de les rebaixes
Cecot Comerç diu que l'inici del període de rebaixes ha quedat "desvirtuat" d'ençà que es va aprovar la liberalització, la qual deixa en mans de cada comerciant la decisió per aplicar descomptes i promocions. Per aquest motiu reclama consensuar una data d'inici de les rebaixes. Més informació aquí.
SEU CENTRAL: SANT PAU, 6 · 08221 TERRASSA · T 937361100 · F 937366014 www.cecot.org
✍ Subscriu-te NOTÍCIES   |   ✉ Contacta'ns   |   ✎ Associa't