.
Les notícies sobre comerç i consum.
#RetailTrends 2023
info@cecot.org
Inscripcions obertes a la Jornada

Ja us podeu inscriure a la Jornada #RetailTrends 2023 | Explorant el Metavers, les Xarxes Socials i les Tendències Internacionals, que organitza Cecot Comerç i que tindrà lloc el pròxim 19 d'octubre en horari de matí a la seu de la Cecot a Terrassa. 

 
En aquesta Jornada us oferim l'oportunitat de compartir un matí amb tres experts sobre metavers i tendències al sector del Retail, de la ma de Sandra Arcos, assessora en màrqueting i negocis digitals de la Cecot; Marta Marín, analista de tendències i mercats i Laureano Turienzo, expert en nous formats comercials.  Per ampliar la informació i inscripcions clica aquí
MÉS NOTÍCIES
info@cecot.org
Congrés de Mercats Municipals 
El proper 20 de novembre es celebrarà el Congrés de Mercats Municipals de Catalunya al Palau Firal de Congressos de Tarragona. L'objectiu és crear un espai de reflexió, d'intercanvi de coneixements i experiències entre paradistes, personal tècnic, associacions de venedors i tots els col·lectius vinculats a aquests equipaments comercials. Teniu més informació aquí.  
info@cecot.org
3a Trobada de Mercats Tradicionals 
Barcelona acollirà els dies 22 i 23 d'octubre el III Encuentro de Mercados Tradicionales, que organitza METRAE (Mercados Tradicionales de Abastos de España) amb el suport del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. Durant la trobada es parlarà de la digitalització dels mercats i es presentarà un estudi sobre els Mercats de Catalunya del CCAM. Més informació aquí 
info@cecot.org
Demanen més diàleg en urbanisme 

Foment del Treball i l'associació Barcelona Oberta demanen a l'Ajuntament de Barcelona obrir una nova etapa de diàleg en les transformacions urbanístiques de la ciutat. Aquest propòsit neix arran de la sentència que paralitza l'Eix Verd de Consell de Cent i que va emetre a principis de setembre el jutjat contenciós administratiu número 5 de Barcelona. Teniu més informació aquí.  

info@cecot.org
En marxa l'Oficina de Compliance 

Posem en marxa l'Oficina de Compliance de la Cecot. Un nou espai des d'on t'ajudem amb el compliment normatiu de la teva empresa. El “Compliance” és un aspecte important de la gestió de riscos d’una empresa, ja que l’incompliment de les lleis i regulacions pot tenir conseqüències greus per l'empresa, Teniu més informació sobre els serveis de l'oficina aquí.  

info@cecot.org
Alerta per manca de mà d'obra   
Segons el Banc d'Espanya, la incidència dels problemes de manca de treballadors es continua agreujant. A Catalunya, on hi ha més pimes industrials, la situació d'alguns sectors és crítica. El Pere Ejarque, responsable d'orientació laboral de la Cecot destaca que la situació d'alguns sectors és desesperada. Més informació aquí.
info@cecot.org
Com atreure i retenir talent a l'empresa  
Us convidem a la sessió presencial "Com atreure i retenir talent a la teva organització" amb Xavier Marcet, expert en estratègia, innovació i talent. La xerrada, de la mà de Marlex, tindrà lloc el dijous 5 d'octubre de 9:30 h a 11:00 h a la seu de la Cecot. Durant la sessió també s'ha organitzat una taula rodona per mostrar casos d'èxit. Més informació aquí.
info@cecot.org
Nova sessió MKVDay's al novembre   
La pròxima sessió del Cicle MKVDay's del Club Cecot de Màrqueting i Vendes analitzarà com gestionar eficaçment el teu pressupost de Màrqueting de la mà de Charlie Romero, director general per Espanya i Portugal de JVCKENWOOD Europa. No et perdis aquesta sessió, que tindrà lloc el 7 de novembre a les 9:30 h a la seu de la Cecot. Més informació aquí.
info@cecot.org
Contractació de serveis bàsics 
Ets un autònom o una microempresa? La pròxima sessió que organitza l'Autcat t'interessa. La conferència "Drets dels autònoms i microempreses en la contractació de serveis bàsics" tindrà lloc el 10 d'octubre a la seu de la Cecot. L'objectiu és fomentar la protecció dels usuaris en els serveis de subministrament. Més informació aquí.
info@cecot.org

Acord amb SGAE i Personal Music 

Poses música al teu local? Des de Cecot Comerç et podem assessorar perquè puguis disposar de la millor música pel teu negoci complint amb la Llei. La Cecot ha signat un acord amb la SGAE, la Societat General d’Autors i Editors i amb Personal Music, experts en ambientació musical personalitzada i audiomàrqueting, Tens més informació aquí

info@cecot.org
Suma't al Google My Business 
Si encara no tens presència a Google My Business, la Cecot t'ajuda a donar-t'hi d'alta i a començar a fer-lo funcionar. Des de Cecot t'oferim acompanyament i assessorament en la instal·lació i posada en marxa del teu perfil de Google My Business perquè hi puguis treure tot el suc. Les places d'aquest programa són limitades. Teniu tots els detalls aquí.   
info@cecot.org
Esgotats els Fons Next Generation 
Empresa i Treball ha completat l'atorgament dels més de 15 milions d'euros del Fons Next Generation destinats a la transformació digital del sector comercial, que s'han dividit en dues convocatòries formalitzades a finals del 2022 i durant el primer semestre d'enguany. Més informació aquí.    
info@cecot.org
El Ministeri atorga 313 milions en 3 anys
El Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme ha lliurat 313 milions d'euros en els darrers tres anys per recolzar la modernització i la millora de la competitivitat del sector comercial dins el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que s'ha finançat amb els Fons Next Generation. Teniu tots els detalls aquí.  
FORMACIÓ
L'art de vendre 
Us proposem un curs presencial de 5 hores, "L'art de vendre: connecta i genera confiança", que tindrà lloc el 20 d'octubre a la seu de la Cecot de 9 h a 14 h. El curs s'adreça a directors i responsables comercials i màrqueting, professionals del sector de vendes i empresàries i empresaris que volen millorar els resultats en les vendes. Més informació aquí
info@cecot.org

Promoció a través de les xarxes socials 

El curs "Promoció i negoci a través de les xarxes socials" s'iniciarà el 16 d'octubre i finalitzarà el 27 de novembre. Es tracta d'un curs presencial per treballadors en actiu que tindrà lloc els dilluns i dimecres en horari de tarda. El curs et permetrà identificar els diferents mecanismes de màrqueting que es poden utilitzar per potenciar les relacions comercials. Més informació aquí.  
HA ESTAT NOTÍCIA
info@cecot.org
La germanor dels botiguers
Via Empresa es fa ressò de la Jornada #RetailTrends 2023 que organitza Cecot Comerç el pròxim 19 d'octubre, "Explorant el metavers, les xarxes socials i les tendències internacionals". La trobada inclou tres ponències amb les tendències al sector i un espai de networking. Durant la Jornada comptarem amb la presència de Laureano Turienzo, reconegut expert en retail i nous formats comercials.
info@cecot.org
La campanya de vals descompte torna a Terrassa per Nadal 
L'Ajuntament de Terrassa ha informat que podria impulsar una segona edició de la campanya de vals descompte al comerç amb la Cambra de Comerç aquest Nadal, després de l'èxit de la primera campanya pel Nadal de 2022. L'ajuntament ha explicat al Diari de Terrassa que l'experiència podria repetir-se l'abril de 2024. 
info@cecot.org
El sector del Retail supera la mitjana europea de facturació  
L'any 2022 el sector Retail a Espanya ha facturat un 9,6%, un increment que se situa tres punts per sobre de la mitjana europea, que va facturar un 6,5%, segons un estudi realitzat per la consulta de mercats GFK. En concret, el creixement del sector a l'Estat espanyol ha estat superior al de grans economies europees, com França (7,8%), Itàlia (4,4%) o Alemanya (1%).