.
Les notícies sobre comerç i consum.
#RetailTrends 2023
info@cecot.org
Tendències del Retail  

El Metavers, les tendències en xarxes socials i l'evolució del Retail en l'àmbit internacional han estat els eixos principals de la Jornada #RetailTrends 2023, que ha organitzat Cecot Comerç aquest mes d'octubre. Més de 60 persones han pogut seguir la Jornada en format presencial i telemàtic. 

 
Durant la Jornada han intervingut la Sandra Arcos, assessora en màrqueting i negocis digitals de la Cecot; Marta Marín, directora creativa estratègia i analista de tendències i mercats i Laureano Turienzo, president de l'Associació Espanyola de Retail. També han estat presents autoritats com el tinent d'alcalde i regidor de Comerç de l'Ajuntament de Terrassa, Xavier Cardona, i el director general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Jordi Torrades. Per a més informació clica aquí.
MÉS NOTÍCIES
info@cecot.org
Entrevista a Mercè Clavel 

Ràdio Comerç ha entrevistat la Mercè Clavel, assessora en comerç interior de la Cecot coincidint amb la Jornada #RetailTrends 2023. Durant l'entrevista, s'analitzen les oportunitats que ofereixen les noves tendències de màrqueting en el comerç de proximitat gràcies a la tecnologia, el metavers i la IA.  Més informació aquí

info@cecot.org
Cicle Formatiu | Potencia el teu negoci 

Cecot Comerç ha preparat un cicle formatiu amb 5 càpsules d’una hora de durada cadascuna per potenciar el teu negoci amb intel·ligència artificial i estratègies de màrqueting. El Cicle és finançat pel Fons Tecnològic del Comerç que ha impulsat el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya. Més informació aquí. 

info@cecot.org
Deduir-se l'IVA de l'habitatge
El Tribunal Econòmic-Administratiu Central ha emès una resolució que permet a les persones treballadores autònomes deduir l'IVA dels subministraments com aigua, llum i gas per a un immoble que s'utilitzi parcialment per a l'activitat econòmica. Això és un reconeixement a una reivindicació història. Més informació aquí.
info@cecot.org
Campanya Agència Tributària Hostaleria   
Des del Fòrum d'Associacions i Col·legis de Professionals Tributaris informen que dins les Directrius del Pla de Control per a l'any 2023 s'inclou una campanya de comunicacions a contribuents del sector de l'hostaleria sobre inconsistències detectades en les seves declaracions.  Més informació aquí.
info@cecot.org
Voluntariat lingüístic a l'empresa 

Treballadors que acompanyen a treballadors perquè puguin expressar-se en català a la feina. Amb aquest objectiu, la Cecot ha elaborat una "Guia de formació per al voluntariat de llengua catalana a l'empresa" que conté continguts, metodologia i competències docents, recursos, així com un apartat d'avaluació.  Teniu més informació aquí 

info@cecot.org
Festius d'obertura a Terrassa 

L'Ajuntament de Terrassa ha fet públic aquest mes d'octubre els festius d'obertura autoritzada a la ciutat durant el 2024. Als vuit dies festius que els establiments comercials poden obrir al públic l'any 2024 i que la Generalitat va fer públic abans de l'estiu s'afegeixen l'1 de novembre i el 6 de desembre de 2024 per als establiments de Terrassa. Teniu més informació aquí 

info@cecot.org
Nova sessió MKVDay's al novembre   
La pròxima sessió del Cicle MKVDay's del Club Cecot de Màrqueting i Vendes analitzarà com gestionar eficaçment el teu pressupost de Màrqueting de la mà de Charlie Romero, director general per Espanya i Portugal de JVCKENWOOD Europa. No et perdis aquesta sessió, que tindrà lloc el 7 de novembre a les 9:30 h a la seu de la Cecot. Més informació aquí.
info@cecot.org
Tècniques de venda per a autònoms  
En un mercat on hi ha més oferta que demanda, vendre ha esdevingut essencial per sobreviure. Amb Montserrat Soler, assessora en vendes de la Cecot, explorarem les principals accions que ens poden aportar resultats a curt i a llarg termini. Es tractaran temes com tècniques i hàbits per a autònoms o la gestió efectiva de les relacions amb els clients. Més informació aquí.
info@cecot.org

Les vendes creixen un 3,3% interanual  

L'índex de vendes a les grans superfícies de Catalunya a preus corrents ha augmentat un 3,3% respecte al mateix mes de l'any anterior, segons l'Institut d'Estadística de Catalunya. Aquest increment es deu únicament a l'augment dels productes d'alimentació (6,8%), ja que la resta de productes han disminuït. Més informació aquí.  

info@cecot.org
Congrés de Mercats Municipals 
Ja us podeu inscriure al Congrés de Mercats Municipals de Catalunya que se celebrarà el pròxim 20 de novembre al Palau Firal de Congressos de Tarragona. En el Congrés s’analitzaran els canvis d’hàbits dels consumidors, i com el sector ha de reforçar el seu posicionament davant dels canvis. Més detalls aquí.   
info@cecot.org

Foment signat un acord amb Amazon 

Foment del Treball ha signat un acord de col·laboració amb Amazon per impulsar la digitalització i internacionalització de les pimes catalanes. L'acord de col·laboració està emmarcat en el programa Amazon Enlaira que inclou una sèrie d'esdeveniments formatius gratuïts en àmbits com el màrqueting digital, estratègia de venda en línia o logística.  Més informació aquí.  

info@cecot.org
Les rutes de compra més freqüentades 
TC Group, empresa especialitzada en retail intelligence, ha publicat dades recents que revelen els principals carrers comercials en diferents ciutats de l'Estat espanyol durant els primers nou mesos de l'any 2023. A Barcelona els consumidors prefereixen aquests tres carrers: Boqueria, Pelai i Portal de l'Àngel. Teniu les dades ampliades aquí.   
FORMACIÓ
Lideratge d'equips 
Us proposem un curs presencial de 30 hores, "Lideratge d'equips", que tindrà lloc del 6 de novembre al 18 de desembre en horari de tarda al Vapor Universitari de Terrassa. El curs s'adreça a treballadors en actiu que vulguin millorar el lideratge d'equips. La formació tractarà temes com l'automotivació per motivar i la resolució de conflictes. Més informació aquí
info@cecot.org

Millora la rendibilitat de la teva empresa 

El curs "Et convidem a millorar la rendibilitat de la teva empresa a través del pla estratègic" vol donar eines als empresaris per crear i formar un equip directiu implicat en qui poder delegar en confiança les decisions de les seves àrees de responsabilitat. El curs és gratuït i tindrà lloc el 9 de novembre al matí a la seu de la Cecot.  Més informació aquí
HA ESTAT NOTÍCIA
info@cecot.org
El futur del Retail: Cinc Tendències Destacades  
El diari online El Gobierno Digital ha publicat una ressenya sobre la Jornada #ReailTrends 2023, "El futuro del Retail: Cinco Tendencias Destacadas". La periodista Claudia Franjul ha recollit a l'article les cinc revolucions a les quals ha d'enfrontar-se el comerç al detall per adaptar-se a les noves tendències i connectar de manera efectiva amb els consumidors. 
info@cecot.org
El Retail intel·ligent és possible 
La tecnologia en el punt de venda i portes endins al retail cada dia són més importants per garantir una bona experiència de compra. I l'automatització, particularment, és una gran aliada per al comerç al detall. Segons un estudi de Wunderman Thompson, el 84% dels dipsositius mòbils tenen alguna forma d'Intel·ligència Artificial (IA).
info@cecot.org
La IA generativa entra al Retail  
La intel·ligència artificial (IA) ja és una realitat al Retail. Els consumidors l'utilitzen per inspirar-se en les seves compres, per trobar idees per regals, dispositius electrònics o per recomanacions de salut. Per la seva part, els comerços creuen que aquesta tecnologia pot ajudar a oferir experiències més directes i personalitzades de compra. 
info@cecot.org
Pagar per utilitzar les xarxes socials 
Via Empresa recull en un article el futur de les xarxes socials a Europa i la proposta de Mark Zuckerberg que vol fer pagar als usuaris europeus per Instagram i Facebook. Aquesta seria la solució que ha proposat als reguladors de Brussel·les per complir amb la Llei de Mercats Digitals de la UE i no perdre el lucratiu mercat a partir de novembre. 
info@cecot.org
La calor asfixia al sector de la moda  
Les dades macro i els resultats de les empreses apunten a una desacceleració del consum en el sector de la moda en l'àmbit europeu, com a mínim a l'agost, agreujada al setembre per les temperatures elevades. Les dades macro també han començat a donar símptomes de desacceleració en el sector de la moda a l'estat espanyol.