.
Les notícies sobre comerç i consum.
Retail Tour Madrid
info@cecot.org
Reserva't la data: 22 i 23 de maig 

Cecot Comerç et convida al Retail Tour d'aquesta primavera. Com cada any, ja estem preparant la sortida i esteu tots convidats!! Una delegació de l'entitat visitarà el 22 i 23 de maig Madrid per descobrir l'avantguarda del retail a la capital de l'Estat. No esperis l'últim moment per inscriure't. Més informació aquí.  

 
MÉS NOTÍCIES
info@cecot.org

Les vendes creixen un 2,8% interanual  

L'índex de vendes a les grans superfícies de Catalunya a preus corrents ha augmentat al novembre un 2,8% respecte al mateix mes de l'any anterior, segons l'Institut d'Estadística de Catalunya, i recupera així la tendència de creixement positiu després del descens del mes anterior.  Més informació aquí.  

info@cecot.org
L'Índex de confiança empresarial creix  
Al primer trimestre de 2024, l'índex de confiança empresarial harmonitzat (ICEH) de Catalunya augmenta un 0,4 respecte del quart trimestre de 2023. Segons l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), s'observen comportaments dispars dels diferents sectors. Més detalls aquí.   
info@cecot.org

Càtedra sobre Estudis de Consum

L'Agència Catalana del Consum i la Universitat de Barcelona han impulsat la primera Càtedra sobre Estudis de Consum i resolució alternativa de litigis. L'objectiu és impulsar els mecanismes alternatius al sistema judicial, formant experts, persones i sector empresarial, amb l'objectiu de garantir l'existència de vies senzilles, ràpides i gratuïtes. Més informació aquí.  

info@cecot.org
Suma't al Sistema Arbitral de Consum 

L'Agència Catalana del Consum ha posat en marxa una campanya per incentivar que les empreses s'adhereixin al sistema arbitral de consum. D'aquesta manera s'ofereix als clients un plus de qualitat i confiança.  A més, es poden resoldre les incidències d'una manera més àgil a través de la mediació. Més informació aquí. 

info@cecot.org
Augmenta la protecció al consumidor 
Noves normes europees augmenten la protecció dels consumidors que sol·liciten crèdits al consum.  La Directiva 2023/ 2235 de la Unió Europea s'adapta als canvis de la digitalització i s'aplica a tots els contractes de crèdits de fins a 100.000 euros per a persones físiques i jurídiques.  Teniu més informació aquí.  
info@cecot.org
Regulen les transferències immediates 
El Parlament Europeu ja té un text acordat per la regulació dels pagaments immediats, que permeten a particulars i empreses pagar i rebre pagaments de forma més còmoda i eficaç. En el cas del comerç permet reduir els costos operatius. El text s'ha d'aprovar en votació plenària al Parlament. Més informació aquí.
info@cecot.org
Pacte per reformar l'Administració 

El president de la Cecot, Xavier Panés, ha anunciat que aquest 2024 la patronal catalana vol impulsar un gran pacte de país per reformar l'administració pública i adaptar-la al segle XXI. També proposa establir un Pla Nacional per la digitalització de les empreses. Teniu més informació a la nostra pàgina web.

info@cecot.org
Els alumnes en pràctiques ja cotitzen  
A partir de l'1 de gener de 2024 tots els alumnes que realitzen pràctiques formatives han de cotitzar a la Seguretat Social. Aquesta novetat afectarà tant l'alumnat que iniciï les pràctiques l'any 2024, com el que les comença el 2023 i les finalitza el 2024.  Més informació aquí.
FORMACIÓ
Igualtat a l'empresa del segle XXI 
Us proposem un curs de 30 hores per aprendre a optimitzar la negociació d'un pla d'igualtat, conèixer la gravetat de les infraccions i sancions per l'incompliment en matèria d'igualtat i també quines empreses han de tenir canals interns d'informació i denúncia i com gestionar-los.  Teniu més informació aquí
info@cecot.org

La revolució de la IA creativa 

La revolució de la IA Creativa: eines i estratègies per a professionals del màrqueting i comunicació és un curs de 12 hores que es farà els dimecres i divendres en horari de matí a la seu de la Cecot. La formació anirà a càrrec de Laia Morales, experta en intel·ligència artificial i desenvolupament empresarial. Informa't aquí
HA ESTAT NOTÍCIA
info@cecot.org
Entrevista Oriol Amat | Perspectives econòmiques el 2024 

Compartim amb vosaltres una entrevista amb l'economista i catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra, Oriol Amat, sobre les Perspectives econòmiques per al 2024. La Cecot ha organitzat aquest dimecres una Jornada sobre aquesta temàtica amb l'economista, que ha compartit amb els empresaris els principals indicadors econòmics. 

info@cecot.org
Innovació i lideratge col·laboratiu, un tàndem imprescindible 
El reconegut economista Gabriel Izard ens ha concedit una entrevista amb motiu de la publicació del seu llibre "Innovación y liderazgo. El nacimiento del código de barras". En aquesta entrevista reflexiona sobre innovació i lideratge col·laboratiu i lliga la història del naixement del codi de barres amb l'actualitat, la importància de la tecnologia que impacta molt a les empreses. 
info@cecot.org
Tendències del Retail per al 2024 
Laureano Turienzo, president de l'Associació Espanyola de Centres Comercials, que va participar a la darrera Jornada #RetailTrends organitzada per Cecot Comerç, ha avançat les 10 tendències per al Retail durant aquest 2024. Entre altres augura la fi dels enfocaments tradicionals dels canals i la ultraespecialització dels marketplaces 
info@cecot.org
Augment exponencial de les cafeteries franquícia 
El creixement de les cafeteries franquícia a la capital catalana i a la resta de l'Estat és una realitat que pot ensorrar un sector tradicional, tant cafès i fleques, com les pastisseries i les granges de tota la vida. Aquest model, un híbrid de cafeteria i forn de pa, treu clientela de negocis de tota la vida, que no poden mantenir la guerra de preus dels nouvinguts.
info@cecot.org
El 2024 comença amb nous comerços al centre de Terrassa 
El comerç del centre de Terrassa comença el 2024 amb l'obertura de sis nous locals, després d'un final de 2023 preocupant on van tancar alguns establiments emblemàtics de la ciutat. El Diari de Terrassa en fa un repàs en una informació detallada d'aquest ball de locals al centre.