Les notícies sobre comerç i consum.
#RetailTrends 2023
info@cecot.org
Jornada a l'octubre de Cecot Comerç  

Tornant de vacances, Cecot Comerç ha preparat la seva Jornada #RetailTrends 2023 | Explorant el Metavers, les Xarxes Socials i les Tendències Internacionals, que tindrà lloc el pròxim 19 d'octubre en horari de matí a la seu de la Cecot. No t'ho pots perdre!! Reserva't ja data.

 
Aquest any s'ha organitzat una matinal amb tres ponències amb les tendències al sector i un espai de networking. Durant la Jornada comptarem amb la presència de Laureano Turienzo, reconegut expert en retail i nous formats comercials. Per ampliar la informació i inscripcions clica aquí
MÉS NOTÍCIES
info@cecot.org

Estem buscant empreses com la teva!

Empreses compromeses amb l'eficiència energètica, amb la innovació tecnològica, amb la responsabilitat social corporativa, noves idees emprenedores... Presenta candidatura als Reconeixements Cecot abans del 15 de setembre. Els guardons es lliuraran durant la celebració de la 28a Nit de l’Empresari que tindrà lloc el 26 d'octubre. Més informació aquí

info@cecot.org
Suma't al Google My Business 
Si encara no tens presència a Google My Business, la Cecot t'ajuda a donar-t'hi d'alta i a començar a fer-lo funcionar. Des de Cecot t'oferim acompanyament i assessorament en la instal·lació i posada en marxa del teu perfil de Google My Business perquè hi puguis treure tot el suc. Les places d'aquest programa són limitades. Teniu tots els detalls aquí.   
info@cecot.org
Acord amb SGAE i Personal Music 

Poses música al teu local? Des de Cecot Comerç et podem assessorar perquè puguis disposar de la millor música pel teu negoci complint amb la Llei. La Cecot ha signat un acord amb la SGAE, la Societat General d’Autors i Editors i amb Personal Music, experts en ambientació musical personalitzada i audiomàrqueting, Tens més informació aquí

Retén el talent de la teva empresa 
Des de la Cecot, t'oferim un nou programa d'orientació professional, Projecta't, sense cap cost per a les empreses, per ajudar-vos a retenir talent. Projecta't ofereix orientació de qualitat que ajudarà a promoure el creixement de les vostres persones treballadores i empreses. Aquest programa està subvencionat pel Consorci per a la Formació Contínua. Més informació aquí.  
info@cecot.org
Llei de Comerç | Temps d'al·legacions   
El DOGC ha publicat l'edicte pel qual s'obre el període d'al·legacions a l'avantprojecte de llei de la modificació de la Llei 18/2017 de comerç, serveis i fires i del Decret llei 1/2009 d'ordenació d'equipaments comercials. L'Avantprojecte de llei se sotmet a informació pública durant un termini de dos mesos.  Més informació aquí.    
info@cecot.org
Prop de 900 sol·licituds d'ajuts 
El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya ha informat que s'han presentat 884 sol·licituds de subvenció a la segona convocatòria dels Fons Next Generation per la transformació digital del comerç. El termini per sol·licitar l'ajut finalitzava el passat 19 de juliol. Teniu tots els detalls aquí.  
info@cecot.org
Ajuts de la Cambra de Barcelona  
Ja es poden presentar les sol·licituds per demanar un ajut de la Cambra de Comerç de Barcelona al programa de Comerç Al detall. El termini per presentar la sol·licitud acaba el 27 d'octubre. D'altra banda, continua obert el termini per presentar les sol·licituds pel mateix programa a la Cambra de Comerç de Terrassa. Més informació aquí.    
info@cecot.org
Festius d'obertura comercial
El DOGC ha publicat el 19 de juliol els calendaris d'obertura d'establiments comercials en diumenges i festius per a l'any 2024 i 2025. Es contemplen vuit dies per any que s’aplicarien al conjunt del país. A més, els ajuntaments han d’afegir-ne dos més i poder canviar-ne dos més si ho desitgen. Teniu tots els detalls aquí.  
info@cecot.org
Premis Nacionals d'Artesania 
Fins al 28 de setembre de 2023 es pot presentar candidatura als Premis Nacionals d'Artesania, que convoca el CCAM. S'estableixen cinc categories de guardons, que premien els projectes vinculats amb l'artesania que responguin a una trajectòria empresarial d'èxit combinada amb una visió contemporània de l'artesania. Teniu més informació aquí.  
info@cecot.org
Novetats trucades comercials  
Us recordem que, d'acord el que preveu la Llei General de Telecomunicacions 11/2022, a partir del 29 de juny, les empreses domiciliades en territori de l'Estat espanyol tenen l'obligació de complir una nova normativa en relació amb les trucades amb finalitat comercials o de publicitat. Més informació aquí 
info@cecot.org
També creixen les vendes al maig

L'índex de vendes a les grans superfícies de Catalunya a preus corrents ha augmentat un 5,8% el mes de maig respecte al mateix mes de l'any passat, segons l'Institut d'Estadística de Catalunya. Així es manté la tendència a l'alça dels darreres mesos. En concret, les vendes de productes d'alimentació han augmentat un 10,5%. Teniu més informació aquí.  

info@cecot.org
Impacte enviaments compres online 

La Direcció General de Comerç ha encarregat a la Fundació Privada Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable la realització d’un estudi per conèixer els tipus i materials utilitzats en els embalatges dels enviaments. La finalitat és analitzar l’impacte ambiental del comerç electrònic i la incidència del retorn de productes.  Més informació aquí.  

info@cecot.org
Noves formes de publicitat 
L'Agència Catalana de Consum ha organitzat una jornada sobre "Noves formes de publicitat: Influenciadors i consum. Marc legal i paper de les administracions públiques" amb l'objectiu de reflexionar sobre el paper de les administracions davant aquesta nova realitat, que és complexa, però no es pot obviar. Teniu més informació aquí.  
info@cecot.org
Què és això del "copywriting" 
El copywriting és una eina estratègica que ha revolucionat el món del màrqueting i les vendes. En un entorn empresarial cada cop més competitiu, captar l'atenció i persuadir al públic objectiu s'ha convertit en un desafiament clau per a les pimes. Informat amb més detall durant la sessió que organitza el Club de Màrqueting de la Cecot al setembre.  Més informació aquí 
info@cecot.org
Novetats en materìa laboral  
Et convidem a la sessió "Coneix les darreres novetats en matèria laboral" que organitza el Club de Recursos Humans de la Cecot i que anirà a càrrec del Pep Bosch, asessor laboral de la Cecot. Es parlarà de les bonificacions en matèria de contractació laboral, el nou Estatut del Becari i dels nous permisos laborals. Teniu més informació aquí.   
info@cecot.org
Contractació de serveis bàsics 
L'Organització d'Autònoms de Catalunya, Autcat, organitza una sessió sobre els drets dels autònoms i les microempreses en la contractació de serveis bàsics. L'objectiu és fomentar la protecció dels usuaris d'aquests serveis de subministrament. La sessió es farà el 10 d'octubre al matí. Més informació aquí.  
info@cecot.org
Visita l'espai multimèdia del Retail 
Si t'has perdut alguna sessió del Cicle #RetailTrends 2022 que organitza Cecot Comerç, ara pots recuperar-la. I si vols tornar a veure alguna xerrada que t'ha agradat molt també podràs fer-ho. Totes les sessions de la cinquena edició del Cicle RetailTrends les trobaràs a l'espai multimèdia del Retail. Pots accedir a l'espai multimèdia aquí
info@cecot.org
Fes créixer o consolida la teva empresa 
Si ets una persona treballadora autònoma i vols donar un impuls al teu projecte, el Servei de suport i assessorament a autònoms de la Cecot t’interessa. T’oferim assessorament i càpsules gratuïtes en un ampli ventall d’àrees. Aquest servei no té cap cost per a tu ja que s'emmarca en el programa Consolida't de la Generalitat de Catalunya. . Més informació aquí
FORMACIÓ
info@cecot.org
Converteix visites en vendes 
Us proposem un curs presencial de 4 hores per a treballadors en actiu sobre "Conversió Power Google IA: converteix visites en vendes", que anirà a càrrec de la Sandra Arcos, assessora en estratègies de MK i gestió de negocis digitals i virtuals de la Cecot. El curs es farà el dijous 28 de setembre a la seu de la Cecot. Més informació aquí
info@cecot.org

Curs sobre Neurolideratge 

Vols aprendre a aplicar els coneixements sobre funcionament del cervell en la gestió i potenciació del teu equip? Cecot Formació ha programat un curs que comença el 23 de setembre sobre aquesta temàtica. Es tracta d'una formació presencial que es farà els dissabtes al matí en horari de 9 a 14h. Teniu més informació  aquí.
HA ESTAT NOTÍCIA
info@cecot.org
Els grans reptes del Comerç
Ràdio Comerç entrevista a Roger Gaspa, president de Foment Comerç, sobre la situació del sector del Comerç en l'actualitat. Gaspa desgrana 8 grans reptes del sector fins al 20230 com sanejar les comptes després de la pandèmia, capacitat d'inversió, simplificació normativa, fiscalitat positiva, atracció de talent, acreditació de competències professionals, reconeixement d'oficis artesans i relleu generacional.
info@cecot.org
Europa destina 3 milions a la capital europea de comerç europeu
Aquest mes de juliol, Ràdio Comerç ha informat que Europa destinarà 3 milions d'euros a la creació de la capitalitat Europea Comerç de Proximitat. Així ho hauria confirmat al president de Barcelona Comerç, Pròsper Puig, la Dolors Montserrat, presidenta del Comitè de Peticions del Parlament Europeu. Barcelona Comerç ja va anunciar que presentarà la candidatura de Barcelona a la primera Capital del Comerç Europeu de Proximitat. 
info@cecot.org
4 Mètriques que ajuden els retailers a l'ecommerce 
El Comerç en línia segueix creixent i els retailers posen l'atenció en l'usuari que compra en línia per oferir millors experiències que es transformin en vendes. Segons el Retail Digital Experience Benchmark 2023, realitzat per Contentsquare, moltes retailers se centren només en tres paràmetres: trànsit, rebot i conversió. Quines altres mètriques es poden tenir en compte per millorar les vendes en línia? El portal Hi Retail n'assenyala 4 més que podeu consultar a la nostra pàgina web.