Les notícies sobre comerç i consum.
Quarta sessió del Cicle RetailTrends 2022
Community commerce i altres grans tendències 
Recta final del Cicle #RetailTrends 2022. Per començar et convidem a la sessió de l'octubre "Community Commerce i altres grans tendències", que tindrà lloc el pròxim 27 d'octubre a les 9:15h a la seu de la Cecot. I al novembre et proposem participar a la "Taula de debat: liderar el canvi des de l'experiència".
En la sessió del mes d'octubre explicarem com definir estratègies coherents entre la venda física i la venda digital. L'experta, Laia Morales, farà un repàs als nous formats de venda i a les noves tendències del comerç que has de conèixer. Recorda que també es podran seguir la sessió en format telemàtic. Per inscripcions i ampliar la informació clica aquí
MÉS NOTÍCIES
info@cecot.org
Tot preparat pel Retail Tour Berlín 
Una delegació de Cecot Comerç marxarà la setmana que ve al Retail Tour Berlín, que organitza Cecot Comerç i que tindrà lloc el 6 i 7 d'octubre. Una guia especialitzada en Retail, la Cristina Carvajal, ens mostrarà detalls sorprenents i ens acompanyarà en el Retail Tour, sense cost per a les empreses sòcies de la Cecot. Més informació aquí
info@cecot.org
Cecot Comerç amb el conseller Giró 
Una delegació de la Junta de Cecot Comerç ha participat al dinar col·loqui amb el conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró, que ha organitzat RetailCat el passat 7 de setembre. El conseller va animar al sector a apostar per la innovació i la transformació per afrontar els principals reptes del comerç al detall. Tens més informació aquí.   
Cambra de Terrassa | Ajuts al comerç 
La Cambra de Comerç de Terrassa ha publicat uns ajuts del Programa de Comerç Minorista pel Programa de diagnòstics d'innovació comercial per als comerços de Terrassa. El programa té un pressupost de 33.300 euros i la data límit per sol·licitar-lo és el 18 de novembre de 2022. L'objectiu és millorar la competitivitat dels comerços.  Podeu ampliar la informació aquí.  
Solucions tecnològiques per al comerç 
El CCAM posa a la disposició de les empreses un llistat de solucions tecnològiques per a les empreses del comerç, l’artesania i la moda. Algunes d’aquestes solucions són idònies per a les vendes en línia i d’altres poden ser molt útils per al moment de la reobertura de molts negocis. La tecnologia està al servei de la reactivació del comerç. Consulta el catàleg aquí.   
Programa formatiu per la digitalització 
Aquest mes de setembre s’ha reiniciat el cicle de sessions online del Programa formatiu per a la Digitalització del Comerç, dirigit a petites i micro empreses comercials que vulguin emprendre o millorar el seu camí cap a la digitalització. Les sessions tractaran sobre l’ecommerce, el màrqueting estratègic, espais propis i gestió de la digitalització.  Més informació aquí
info@cecot.org
Noves oportunitats de mercat 
La Diputació de Barcelona recull al seu butlletí una tendència a l'alça, els productes vegans, que considera un nínxol de mercat. En el text, anima al comerç al detall a posar fil a l'agulla i proposar una oferta en línia amb els nous corrents de pensaments i de consum per captar nous clients i ampliar l'oferta de productes als clients ja consolidats. Informa't amb més detall aquí
info@cecot.org
080 Barcelona Fashion, en format TV  
El dijous 20 d'octubre se celebrarà una nova edició del 080 Barcelona Fashion Connect, que s'estrenarà amb un format de show televisiu. Està previst que hi participin una trenta de marques catalanes de moda i complements. El Showroom 080 Barcelona Fashion Connect és el primer acte que se celebra en el marc de la 30a edició del 080 Barcelona Fashion.  Més informació aquí
info@cecot.org
Primera trobada de mercats setmanals 
El CCAM organitza la primera Trobada de mercats setmanal amb l'objectiu de crear un espai de debat i intercanvi d'experiències per ajudar a posicionar i enfortir aquest sector. La trobada, que tindrà lloc el 17 d'octubre, s'adreça a paradistes de mercats de venda no sedentària, representants d'associacions de mercats setmanals. Informa't amb més detall aquí
info@cecot.org
FORMACIÓ
info@cecot.org
Intel·ligència emocional 
Us proposem un curs presencial de 30 hores "Intel·ligència emocional", que ha programat Cecot Formació a partir del 3 d'octubre per a tots els sectors. El curs s'adreça a treballadors en actiu i el principal objectiu es millorar la capacitació professional per poder utilitzar la intel·ligència emocional en el treball. El curs es farà els dilluns i dimecres per la tarda. Més informació aquí.
info@cecot.org

Vols ser un venedor més efectiu? 

El curs "Vols ser un/a vendedor/a més efectiu/va?, que organitza Cecot Formació, tindrà lloc en format presencial el divendres 21 d'octubre. Es tracta d'una formació de 5 hores, que es farà en horari de 09:30 a 14:30h. L'objectiu de la píndola formativa determinar com el venedor ha de desenvolupar la seva tasca per assolir els seus objectius i els de l'empresa.  Més informació aquí. 
HA ESTAT NOTÍCIA
info@cecot.org
La moda consolida l'aposta vegana 
El sector alimentari ha estat el primer en oferir productes vegans als seus clients, però el sector moda li segueix de ben a prop. En un futur pròxim, el 45,7% de les companyies del sector preveu llençar productes vegans, segons una enquesta elaborada anualment per Euromonitor. La cosmètica és el sector que més ràpid s'ha sumat a la tendència dels articles amb components naturals. Fins un 74,6% de les companyies preveu posar a la venda col·leccions especials veganes en un futur proper.
info@cecot.org
El Retail a Barcelona, xifres rècord d'obertures 
El sector del Retail ha tancat un primer semestre de rècord d'obertures de locals comercials als eixos més importants de la ciutat. L'increment està impulsat principalment per l'augment d'activitat en Passeig de Gràcia i Rambla Catalunya, tots dos carrers en més de deu noves obertures. El creixement de la demanda ha anat acompanyat també d'un increment superior de la mitjana dels últims cincs anys.
info@cecot.org
Salut prepara una llei per prohibir fumar a les terrasses 
La conselleria de Salut està preparant una Llei que prohibeixi fumar als entorns escolars, les terrasses de bars i restaurants i a les marquesines de l'autobús. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ho ha anunciat durant una entrevista al programa Els Matins de TV3. La nova Llei encara s'està preparant i l'objectiu és que es pugui aprovar pel Govern les properes setmanes.
info@cecot.org
TikTok Business: una xarxa en creixement 
La companyia experta en màrqueting HubSpot comparteix cinc consells útils perquè les grans empreses també puguin triomfar a la xarxa social de moda, TikTok. Aquesta xarxa té 1.023 d'usuaris actius al més, de forma global, durant el 2022. Un 47% dels usuaris tenen entre 10 i 29 anys, un 21.7% entre 30 i 39 anys i un 31.3% tenen més de 40 anys.