Les notícies sobre comerç i consum.
Retail Tour Berlín
info@cecot.org
Un grup d'empresaris de Cecot Comerç visita Berlín 
Un grup d'empresaris de Cecot comerç han visitat Berlín en el marc del Retail Tour Berlín el 6 i 7 d'octubre per conèixer les tendències claus del moment. El grup ha estat acompanyat per membres de la Junta Directiva de Cecot Comerç, l'assessora de Comerç de la Cecot, Mercè Clavel, i l'experta en models de negoci de retail a Europa, Cristina Carvajal. 
Els participants del Retail Tour també han tingut ocasió de conèixer de primera mà el funcionament de l'APEU Business Improvement District Ku'damm Tauentzien de Berlín. Han estat dos dies intensos de visitar establiments i conèixer noves tendències. Us animem a participar al proper Retail Tour 2023! Per ampliar la informació clica aquí
MÉS NOTÍCIES
info@cecot.org
Cloenda del Cicle RetailTrends 2022
Última sessió del Cicle #RetailTrends 2022. La cloenda serà una taula de debat moderada on quatre empresaris del comerç explicaran com han redefinit el seus negocis per adaptar-se als nous entorns competitius. La sessió tindrà lloc el dimarts 15 de novembre de 9:15 a 10:45h a la seu de la Cecot, a Terrassa. Per inscripcions i més informació cliqueu aquí
info@cecot.org
Trobada d'empresaris amb JuntsxCat
Una representació de Cecot Comerç ha participat en la trobada de diferents sectors empresarials amb una delegació de Junts per Catalunya a la seu de la patronal Cecot. A la jornada han assistit membres del partit del Congrés, el Parlament i el Senat i empresaris de diferents sectors amb representació a la Cecot. Pots ampliar la informació aquí.   
Jornada sobre ciberseguretat al comerç
El CCAM ha organitzat una Jornada d'actualització de consells de ciberseguretat per al Comerç, que tindrà lloc el dilluns 14 de novembre a partir de les 11h en format telemàtic. La ciberextorsió s'ha convertit en un problema seriós per a organitzacions de tota mida. El petit comerç també ha d'estar preparat contra els ciberdelinqüents. Més informació aquí.  
info@cecot.org
Millors propostes de moda emergent 
El concurs 080 Barcelona Fashion/ Rec.0 premia The Artelier, Serendipity, Shuia Shuia i The Alphabet com a millors propostes de moda emergent. Les marques guanyadores tindran un punt de comercialització i promoció a l'espai de moda sostenible del 080 Barcelona Fashion al REC.0, ubicat al Museu de la Pell d'Igualada. Amplia la informació aquí.   
info@cecot.org
Festius d'obertura autoritzada 
L'Ajuntament de Terrassa  ha dictat la Resolució per la qual s'aproven els dos dies festius addicionals d'obertura per als establiments comercials de la ciutat per a l'any 2023. Els festius autoritzats per l'any que ve seran: 8 de gener, 1 i 26 de novembre, 3, 6, 8, 10, 17, 24 i 31 de desembre. Els dos festius locals addicionals són el 3 i el 10 de desembre. Més informació aquí
info@cecot.org
Vals regal per compres al comerç 
L'Ajuntament de Terrassa i la Cambra de Comerç de Terrassa estan ultimant una campanya de vals de consum per al comerç local que estaran finançats al 50% per l'Ajuntament. Els vals es podran intercanviar a les botigues adherides al programa durant la campanya de Nadal i també durant les Rebaixes  Teniu més informació a la nostra pàgina web
info@cecot.org
FORMACIÓ
info@cecot.org
Tancament fiscal i comptable 2022 
Us proposem un curs presencial de 8 hores per aprofundir en el tancament fiscal i comptable de l'exercici 2022. Durant el curs s'analitzaran els principals canvis normatius que afecten a les empreses i que s'han produït durant el 2022. També es farà una valoració dels principals canvis que s'aplicaran el 2023. El curs es farà els dies 15 i 17 de novembre.  Més informació aquí.
info@cecot.org

Com tractar les objeccions en la venda 

Com hem d'actuar si un client ens fa una objecció. Quin és el procediment correcte? per resoldre aquests dubtes us proposem un taller pràctic i participatiu de Cecot Formació "Com fer un tractament eficaç de les objeccions en el procés de la venda", que es farà el 28 de novembre a la seu de la Cecot. Consulteu els  preus i el programa de la sessió aquí. 
HA ESTAT NOTÍCIA
info@cecot.org
Les devolucions, el gran problema del eCommerce 
El cost de les devolucions i la denominada logística inversa és ja un gran problema per l'eCommerce, que pot suposar fins un 4% de la facturació. Això pot representar una mitjana de 10 euros per devolució, segons expliquen els experts a El Economista. El percentatge de devolucions en comerç online a l'Estat espanyol se situa al voltant del 20% del total de compres, un percentatge que duplica la taxa de les botigues físiques.
info@cecot.org
Informe Perspectives del Consumidor de Kantar 
L'últim informe Perspectives del Consumidor de Kantar deixa clar que els consumidors aposten per la prudència en les despeses, especialment en alimentació. Els consumidors consideren que no és el moment de fer experiments amb les marques, per tant s'obre un període difícil per les noves marques i per la innovació.
info@cecot.org
L'endeutament del Retail en màxims històrics 
L'endeutament del comerç arriba a màxims històrics el primer semestre de 2022. En els primers sis mesos de l'any el crèdit de les empreses retail de l'Estat espanyol ha superat els 88.695 euros. La xifra d'endeutament ha anat augmentat des de l'any 2016 i la previsió és que continuï a l'alça davant la situació macroeconòmica actual.
info@cecot.org
La calor ofega la venda de roba d'hivern 
La calor intensa que continua fent aquests dies ha fet que la venda de roba d'hivern disminueixi significativament. En concret estariem parlant d'una reducció de més del 30% al sector tèxtil, segons recull en un article el diari La Vanguardia.