Les notícies sobre comerç i consum.
Nova sessió del Cicle RetailTrends 2022
Com enamorar al client postpandèmic 
Després del parèntesi de l'estiu al setembre torna el Cicle RetailTrends 2022 amb una sessió que no et pots perdre "El gran repte: com enamorar al client postpandèmic", que tindrà lloc el pròxim 29 de setembre a les 9:15h a la seu de la Cecot. En aquesta sessió analitzarem què esperen els nostres clients i com complir amb les noves expectatives de compra. 
En les sessions que farem a la tardor l'horari canvia per adaptar-nos a les propostes que ens heu fet arribar i farem les conferèncIes a partir de les 9:15h a la seu de la Cecot. Com sempre, també es podran seguir en format telemàtic. Per inscripcions i ampliar la informació clica aquí
MÉS NOTÍCIES
Encara pots inscriure't al Retail Tour 
Últims dies per inscriure't al Retail Tour Berlín, que organitza Cecot Comerç i que tindrà lloc el 6 i 7 d'octubre. Una guia especialitzada en Retail ens mostrarà detalls sorprenents i ens acompanyarà en el Retail Tour, sense cost per a les empreses sòcies de la Cecot. D'altra banda, cada participant haurà d'assumir les seves despeses de transport, allotjament i àpats.  Més informació aquí
Cuida el teu negoci amb FeelGood 
Cecot Comerç t'ofereix eines perquè cuidar del negoci sigui més fàcil, com FeelGood de CaixaBank. De la mateixa manera que tu et preocupes per fer les coses fàcils als teus clients, a CaixaBank es comprometen a fer-les fàcils per a tu. A través de Cecot Comerç gaudiràs d'avantatges per la gestió del dia a dia del teu negoci. Tens més informació aquí.   
Programa formatiu per la digitalització 
Noves sessions al setembre del programa formatiu per a petites i micro empreses comercials que organitza el CCAM per incrementar el nivell de digitalització d'aquest segment de l'economia catalana. Al setembre tindrà lloc el mòdul 3 sobre ecommerce, amb continguts relacionats amb la tecnologia i equips a utilitzar per posar en marxa un negoci digital.  Més informació aquí
Convocatòria oberta fins l'11 d'agost
El termini per presentar candidatures per als Premis Nacionals de Comerç i els Premis als Establiments Centenaris continua obert fins l'11 d'agost de 2022. L'edició de 2022 incorpora com a novetat un guardó al comerç més sostenible, que destaqui per fomentar un consum responsable i de proximitat, que està dotat amb 2.000 euros. Més informació aquí.  
Premis Nacionals d'Artesania, nova data
El DOGC ha publicat la Resolució, amb data del 19 de juliol, per la qual s'amplia fins el 8 de setembre el termini per presentar sol·licituds als Premis Nacionals d'Artesania de la Generalitat de Catalunya. La Resolució inicial, amb data del 16 de juny, fixava que el termini per optar al guardó acabava el 20 de juliol de 2022.  Podeu ampliar la informació aquí.  
Tràmits més fàcils amb la Generalitat 
Us informem que s'ha publicat el Decret de desplegament de la Llei de Facilitació de l'Activitat Econòmica. Aquesta normativa aplica el principi "Only Once" pel qual les empreses i autònoms només hauran d'aportar una vegada les seves dades en tots els seus tràmits amb totes les administracions catalanes. Informa't amb més detall aquí.   
info@cecot.org
Comprar un negoci en funcionament 
Si estàs pensant en comprar una empresa per fer créixer el teu negoci, Reempresa t'ajuda a buscar negocis que s'adeqüin al teu perfil d'empresa objectiu i t'acompanya durant tot el procés: des del moment de l'elaboració de l'estudi del pla de cessió de l'empresa, fins a l'assessorament de la recerca de finançament, entre d'altres aspectes. Podeu ampliar la informació aquí.  
T'ajudem a fer créixer la teva empresa 
Recreixement és el programa de creixement empresarial que ha creat el Centre de Reempresa de Catalunya de la patronal Cecot. Aquest programa, que no té cap cost per a les persones usuàries, ofereix assessorament i formació per a aquelles empreses que busquen créixer en un moment tant important com el que estem vivint. Informa't amb més detall aquí.   
FORMACIÓ
info@cecot.org
Planificació de vendes digitals 
Us proposem un curs presencial de 30 hores "Prospecció comercial i planificació de vendes mitjançant mitjans interactius o digitals", que ha programat Cecot Formació a partir del 19 de setembre. El curs, adreçat a treballadors en actiu, té com a principal objectiu millorar la prospecció de clients dins de l'entorn de comerç electrònic. Més informació aquí.
info@cecot.org

Reputació online: gestió i millora 

El curs "Reputació online: gestió i millora de la reputació en plataformes de gestió", que organitza Cecot Formació, tindrà lloc del 24 de setembre al 7 d'octubre. Es tracta d'una formació de 16 hores en format virtual, que es farà els divendres i dissabtes en horari de 09:00 a 20:00h. L'objectiu és conèixer les plataformes de Xarxes Socials i com afecten la reputació. Més informació aquí. 
HA ESTAT NOTÍCIA
Els preus mantenen el creixement, la demanda cau  
Els preus en gran consum continuen creixent a l'Estat espanyol durant el mes de maig. Durant el mes de maig s'ha calculat un repunt del 9,5%. Les categories amb un increment més gran són alimentació (13,3%) i Drogueria i neteja (10,2%), seguit dels productes frescos (8,3%) i begudes (7,5%). Per contra, la demanda ha caigut un 3%, segons recull el baròmetre de consum d'IRI. Són dades que recull la web Retail. Distribució/Actualitat.
Cau una banda que venia online productes inexistents
Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil han desmantellat una banda d'estafadors que venia productes a través de pàgines web, que els client no rebien mai. La xarxa operava a través de fins a una setantena de webs i els productes que es venien eren electrodomèstics, productes d'electrònica o mobiliari a preus molt econòmics. Els agents han detingut a set membres de la banda. 
info@cecot.org
080 Barcelona Fashion, en format presencial 
La 30a edició del 080 Barcelona Fashion torna a l'octubre i recupera el format presencial. Les últimes quatre edicions del certamen que impulsa el Consorci de Comerç, Artesania i Moda, CCAM, han estat digitals. La cita de la tardor serà la setmana del 24 d'octubre. 
info@cecot.org
La Presidenta, la Junta Directiva i l'equip de Cecot Comerç us desitgem unes bones vacances d'estiu 
Us recordem que les nostres instal·lacions romandran tancades per vacances d'estiu de l'1 al 19 d'agost inclosos.