Les notícies sobre comerç i consum.
Reserva't el 6 i 7 d'octubre 
info@cecot.org
Acompanya'ns al Retail Tour Berlín   
Un any més et proposem participar al Retail Tour que organitza Cecot Comerç. Aquest curs visitarem Berlín els dies 6 i 7 d'octubre. Dos dies en que passejarem per botigues innovadores i coneixerem molt més sobre el Retail a Alemanya. Per tant, si esteu interessats només cal que ens informeu i us donarem tots els detalls. 
El Retail Tour és gratuït per a les empreses sòcies de la Cecot. Una guia especialitzada en Retail ens mostrarà detalls sorprenents i ens acompanyarà en el Retail Tour Berlín sense cost pels socis. D'altra banda, cada participant haurà d'assumir les seves despeses de transport, allotjament i àpats
Per inscripcions i ampliar la informació clica aquí
MÉS NOTÍCIES
Com enamorar el client postpandèmic?  
En la tercera sessió del Cicle #RetailTrends 2022 donarem resposta a aquest dubte que molts teniu. La trobada serà el pròxim 29 de setembre a les 15:30h a la seu de la Cecot. Durant la sessió explicarem com la pandèmia ha fet canviar els hàbits de compra i de consum dels clients i entendrem què esperen i com complir amb les noves expectatives de compra. Inscriu-te aquí.
El Cicle #RetailTrends a Ràdio Comerç  
L'assessora de Comerç Interior de la Cecot i moderadora del Cicle #RetailTrends de Cecot Comerç, la Mercè Clavel, ha participat en una entrevista a Ràdio Comerç, per parlar de la segona sessió del Cicle, centrada en l'opció del teletreball al comerç. En aquesta sessió es va analitzar les opcions del treball en remot de la mà de la  Laia Morales. Més informació aquí.  
Servei de tramitació ajuts del CCAM 
Fins el 13 de juliol encara estàs a temps per tramitar la sol·licitud de subvenció en l'àmbit del Comerç al detall, el serveis, l'artesania i la Moda del CCAM. La nostra assessora, Mercè Clavel, et pot ajudar en la sol·licitud i, si surt aprovada, també en la justificació de la subvenció.  Tens tota la informació sobre les subvencions i sobre el nostre servei i les tarifes aquí
Mapa comercial de Catalunya 
Cecot Comerç ha participat en la presentació oficial del "Mapa comercial de Catalunya 2022, que ha fet el CCAM recentment. Una de les dades més destacades és que gairebé el 70% de les ciutats catalanes de més de 20.000 habitants compta amb un eix comercial de primer ordre. Aquest mapa analitza el dinamisme comercial dels municipis amb més població. Més informació aquí.
Premis Nacionals de Comerç 
El DOGC ha publicat avui la Resolució per la qual s'obre la convocatòria per a la concessió dels Premis Nacionals de Comerç i els Premis als Establiments Comercials Centenaris de la Generalitat de Catalunya 2022. El termini per presentar les candidatures serà de l'1 de juliol fins a l'11 d'agost de 2022 a les 14:00.  Més informació aquí.   
Premis Nacionals d'Artesania 
La Generalitat de Catalunya ha obert la convocatòria dels Premis Nacionals d'Artesania 2022. Fins el proper 20 de juliol, els artesans i empreses artesanes poden presentar la seves candidatures per optar als cinc guardons que convoca anualment el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya. Més informació aquí
info@cecot.org
Campanya mercats sostenibles 
Terrassa, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Vic, Mataró, Granollers, Vilafranca, Igualada i Vilanova i la Geltrú participaran en la 2a edició de “Mercats sostenibles. Adéu als plàstics d’un sol ús!”, que començarà aquesta tardor i que impulsa la Diputació de Barcelona. Aquest projecte també vol fer partícip a l’alumnat d’ESO dels instituts municipals. Més informació aquí.   
info@cecot.org
Enquesta Dona e-Commerce 
Mujer & e-commerce ha preparat una enquesta sobre el comportament de la dona en la compra online. Es tracta d'un qüestionari breu, d'uns cinc minuts, per conèixer més a fons el comportament digital de les dones amb l'objectiu de millorar l'experiència de compra il'impacte en el dia a dia.  Podeu ampliar informació i contestar el qüestionari en aquest enllaç
FORMACIÓ
info@cecot.org
Negociació i tancament de vendes  
Us proposem un curs presencial per aprendre tècniques efectives de negociació comercial per al tancament de vendes. Cecot Formació ha programat una formació oberta a tothom de 24 de setembre i acabarà el 15 d'octubre. Les classes es faran els dissabtes en  horari de 9:00h a 14:00h.  Més informació sobre el curs, els seus objectius i sobre la preinscripció aquí.

Community Manager 

El curs "Community Manager", que organitza Cecot Formació, s'iniciarà el 20 de setembre i acabarà el 17 de novembre. Es tracta d'una formació de 50 hores en format virtual que es farà els dimarts i dijous de 18:00 a 21:00h. L'objectiu del curs és conèixer les competències clau per un community manager i les característiques del seu lloc de treball. Més informació i inscripció aquí. 
HA ESTAT NOTÍCIA
info@cecot.org
Normativa de l'Estat espanyol sobre les APEUs 
Ràdio Comerç ha entrevistat Jordi Torrades, Director general de Comerç de la Generalitat, per parlar sobre la proposta de normativa que vol desenvolupar el Govern espanyol sobre les APEUs. Aquesta proposta legislativa xoca en cinc punts amb la normativa catalana i el Govern de la Generalitat considera que pot envair les seves competències en comerç.
Els consumidors volen marques sostenibles 
El 80% dels consumidors espanyols deixarien de comprar a marques que no respecten el medi ambient. Així es desprèn d'una enquesta realitzada per la plataforma Appinio per conèixer com actuen els espanyols respecte als conflictes sobre medi ambient.  Aspectes que es valoren pels consumidors són l'ús d'embalatge sostenible, amb materials reciclats o que l'empresa sigui neutra en el carboni. 
info@cecot.org
Més devolucions i menys compres
És una pràctica força habitual comprar online més del que es necessita, agafar diverses talles d'una mateixa peça de roba per retornar el que no volem. De manera, que s'acaba tornant més productes dels que comprem. Una situació poc sostenible i alguns grans grups volen canviar cobrant per cada devolució. És el cas d'Inditex, que es planteja cobrar 1.95 euros per devolució.