Les notícies sobre comerç i consum.
 Felicitació Bon Any Nou
La presidenta, la Junta Directiva i l'equip de Cecot Comerç us desitgem un 2022 ple de felicitat, salut i feina. 
MÉS NOTÍCIES
"Vine al teu comerç, vine a comprar"
La Direcció General de Comerç ha posat en marxa la campanya "Vine al teu comerç, vine a comprar", amb l'objectiu de reactivar el comerç de proximitat i animar a la ciutadania a redescobrir els centres històrics dels municipis. La campanya dona veu als principals protagonistes dels centre històric dels municipis, els i les comerciants. Més informació aquí.  
Aforament al 70% al comerç 
Fins el 7 de gener s'han establert noves mesures per la contenció de la COVID-19. L'aforament és del 70% per a les empreses de serveis i comerç minorista. A més, han de garantir que es compleixin les mesures de prevenció i una entrada esglaonada de públic. Pel que fa a la restauració l'aforament és del 50% a l'interior dels establiments.  Més informació aquí. 
Diagnòstic de Margin Management 
La Cecot posa a la vostra disposició el Diagnòstic de Margin Management gratuït pels socis de la Cecot durant un temps limitat. Amb aquest diagnòstic, valorat en més de 1.200 euros, us ajudarem a entendre com calcular correctament els costos i fixar els marges del vostre negoci. Això us ajudarà a prendre decisions de negoci. Tens més informació a la nostra web.  
Festius d'obertura comercial al 2022 
El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, DOGC, ha publicat la Resolució EMT/3708/2021, de 14 de desembre, per la qual es publiquen les dates afegides i/o substituïdes al calendari de dies festius amb obertura comercial autoritzada a diversos municipis per a l'any 2022. Teniu la relació de municipis i els festius amb obertura comercial a la nostra web.
Comprar sense envasos d'un sol ús
L'Agència de Residus de Catalunya ha presentat el protocol per garantir el dret de les persones consumidores a comprar sense envasos d'un sol ús en supermercats, cadenes de supermercats i comerços agremiats. Aquest protocol és una iniciativa de la Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable (Rezero). Més informació aquí.
Barcelona Fashion Summit 
Nova edició del Barcelona Fashion Summit, que organitza Modaes.es i que té el suport del CCAM. La jornada, "Canvi d'escenari: noves connexions" tractarà els principals reptes de la indústria de la moda amb ponències, entrevistes i d'altres formats. La cita serà el 10 de febrer de 2022 al Palau de la Música Catalana de Barcelona. Consulta la informació aquí.
HA ESTAT NOTÍCIA
La rotació comercial pot ser sinònim de vitalitat
Un estudi de l'Observatori EIXOS demostra que a Barcelona la rotació comercial més elevada és dona precisament en els barris amb més interès per ubicar establiments comercials. Per tant, s'ha detectat que una rotació comercial no implica mala salut comercial, si no precisament més vitalitat i més atractiu comercial de la zona.