Les notícies sobre comerç i consum.
 CICLE #RETAILTRENDS 2021
Encara pots inscriure't a les últimes sessions del Cicle 

Tot apunt per la 4a Sessió del Cicle #RetailTrends | D'internet a la botiga: captar CLIENTS amb mitjans online. La sessió, que tindrà lloc aquesta tarda, anirà a càrrec de la Igone Castillo, Doctora Retail, consultora de disseny i marketing per al comerç. Internet ens ofereix multitud d'eines per atraure persones a les nostres botigues. Descobreix quines són les més apropiades per al teu negoci. Inscriu-te aquí.
El mes de novembre posarem el punt i final a la 4a edició del Cicle #RetailTrends | Proactivitat en la venda: actituds i eines. T'oferim dues sessions que no et pots perdre. La primera, tindrà lloc l'11 de novembre,  Retail Intelligence: quines DADES he de controlar i perquè? que també anirà a càrrec de la Doctora Retail. A finals de mes, el pròxim 25 de novembre, tancarem el Cicle amb la Sessió de Cloenda. En aquesta sessió, la Mercè Clavel, assessora de comerç de la Cecot, farà un resum executiu dels principals conceptes exposats durant les 5 sessions anteriors. Pots ampliar la informació aquí
MÉS NOTÍCIES
Trobada institucional a la Cecot
La presidenta de Cecot Comerç, Cristina Escudé, i una delegació de la Junta Directiva, juntament amb el secretari general de la Cecot, l'Oriol Alba, han rebut aquest mes d'octubre la visita del director general de Comerç, Jordi Torrades, a la seu de l'entitat. Durant la reunió es van tractar temes com els reptes de futur del comerç i la seva digitalització. Més informació aquí. 
HelpEmpresa, nou servei de la Cecot
El programa HelpEmpresa de la Cecot neix per oferir solucions a les empreses que estan passant per una situació complicada. Aquesta iniciativa, que té el suport del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat, no té cap cost per l'empresa. A més, totes les dades de l'empresa són tractades amb total confidencialitat i de forma empàtica. Més informació aquí. 
Reconeixements Cecot 
Fins el 29 d'octubre encara esteu a temps d'optar als Reconeixements Cecot al Progrés Empresarial 2021. Els guardons es lliuraran en el marc de la 26a Nit de l'Empresari, que tindrà lloc el 9 de novembre a les 19:30h al Teatre Principal de Terrassa. Les candidatures es poden presentar per iniciativa pròpia o mitjançant un o una proposant. Més informació aquí.
Reempresa torna al BizBarcelona 
El Centre de Reempresa de Catalunya, el mercat de compravenda de pimes de Catalunya, tornarà a participar al BizBarcelona, el saló de l'emprenedoria i l'empresa que tindrà lloc del 9 a l'11 de novembre a Barcelona. Reempresa hi organitza activitats i conferencies per ajudar tant a aquelles persones que volen comprar com les que volen vendre una empresa.  Més informació aquí.  
Campanya, Com aparco al centre? 
TerrassaCentre ha elaborat una guia per explicar com es pot accedir als pàrquings del centre d'una manera fàcil i còmode. Per facilitar l'accés als aparcaments dels que venen en cotxe al centre han preparat 4 vídeos on, d'una forma gràfica i senzilla, indiquen com accedir a cada un dels aparcaments del centre de Terrassa. Més informació aquí.
Congrés de Mercats Municipals 
L'edició d'enguany del Congrés de Mercats Municipals de Catalunya tindrà lloc el proper 8 de novembre en format virtual. L'objectiu d'aquesta trobada és crear un espai de reflexió, d'intercanvi de coneixements i experiències entre paradistes, personal tècnic, associacions de venedors i tots els col·lectius vinculats. Teniu més informació aquí.  
Llum verda a les primeres APEUs   
La Generalitat i l'Estat espanyol han arribat a un acord en el marc de la comissió bilateral per resoldre les discrepàncies per la implantació de les APEUs a Catalunya. L'Estat ha acceptat el model de finançament defensat per la Generalitat, basat en quotes obligatòries que tenen la consideració de prestacions patrimonials de caràcter públic no tributari. Més informació aquí.
Campanya recollida d'aparells elèctrics 
L'Agència de Residus de Catalunya posa en marxa una nova campanya de foment de la recollida selectiva d'aparells elèctrics i electrònics. La campanya permetrà informar la ciutadania i les empreses dels sectors implicats de la necessitat de dur a terme una correcta gestió dels residus d'aquests aparells i recuperar materials molt valuosos. Més informació aquí.  
HA ESTAT NOTÍCIA
Acord per una taxa Google global del 15% a les multinacionals
L'OCDE, ha anunciat aquest mes d'octubre que 136 països han acordat aplicar una 'taxa Google' global del 15% a les multinacionals. Quan s'apliqui el nou marc impositiu mundial, totes les empreses amb una facturació superior als 750 milions d'euros anuals hauran de pagar aquest 15% als països on generin els ingressos. Si  no hi ha retards, el 2023 estaria enllestit el reglament per a aplicar la normativa.