Les notícies sobre comerç i consum.
 4a EDICIÓ DEL CICLE # RETAILTRENDS 
Cecot Comerç presenta el Cicle del 2021

La 4a edició del Cicle #RetailTrends | Proactivitat en la venda: actituds i eines arribarà després de les vacances d'estiu. El cicle serà telemàtic i obert a tothom, prèvia inscripció. L'objectiu és facilitar-vos les claus per promoure la proactivitat en la venda a les vostres botigues, quines ACTITUDS i habilitats ajuden a la venda. També aprendreu a treballar la marca del vostre negoci i us facilitarem eines per captar nous clients. 
SAVE THE DATE. La primera sessió del Cicle #RetailTrends 2021, MARCA la diferència: branding per al teu comerç, tindrà lloc el pròxim 16 de setembre de 15 a 16h i anirà a càrrec d'Igone Castillo, Doctora Retail, consultora de disseny i màrqueting per al comerç.  El Cicle també inclou webinars sobre conceptes com el venedor híbrid o l'actitud de venda a la botiga, entre d'altres. Podeu ampliar la informació aquí.
MÉS NOTÍCIES
Nova vida pels locals buits a Terrassa  
Diferents mitjans de comunicació s'han fet ressò del suport de Cecot Comerç a la iniciativa de l'Ajuntament de Terrassa per donar nous usos als locals comercials buits.  És el cas de TVE que ha preparat un reportatge on la presidenta de Cecot Comerç, Cristina Escudé, recorda que el més important és que els carrers tinguin vida, llum i els locals deixin d'estar buits. Més informació aquí.
Establiments encara més segurs 
El projecte Establiments encara més segurs és una iniciativa del Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès (SVE) i el Servei Català de la Salut per millorar el traçat dels casos positius COVID-19. Si es produís un cas positiu  en aquell local es contactaria amb el personal i els usuaris per oferir una prova diagnòstica voluntària i gratuïta. Més informació aquí.  
Reempresa amb els municipis petits 
El programa Reempresa | Municipis petits. Impulsem el comerç local, que impulsen la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot, vol evitar la desertització comercial dels municipis de  menys de 15.000 habitants de la província de Barcelona. Després d'una prova pilot amb 10 municipis, aquest 2021 s'ampliarà a 20 municipis més.  Més informació aquí
Encara pots apuntar-te al Consolida't
Nova edició del programa Consolida't per a autònoms que impulsa l'Organització d'Autònoms de Catalunya-Autcat amb el suport de la Generalitat de Catalunya. Si vols reinventar-te t'oferim fins a 13 hores d'assessorament personalitzat per a la reorientació, potenciació i cerca de noves oportunitats de negoci. Més informació aquí.
Nou ajut anual per al comerç al detall 
El DOGC ha publicat aquest dijous la Resolució per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions en espècie en forma de la participació en el programa d'acceleració tecnològica per a empreses de Comerç a Catalunya. Aquest ajut serà anual i vol accelerar el ritme que les empreses incorporen la tecnologia als seus processos. Més informació aquí. 
Ajuts per descens d'activitat en un 30% 
Segona oportunitat fins avui a les 15:00h per fer el tràmit d'inscripció prèvia per accedir als ajuts per descens d'activitat en un 30% per impacte de la COVID-19. Aquesta nova convocatòria està oberta a tots els sectors d'activitat d'empreses i autònoms, com demanava el teixit empresarial. Els ajuts estan destinats a pagar proveïdors i deutes. Més informació aquí. 
Premis Nacionals de Comerç i Artesania
La Generalitat ha obert la convocatòria per presentar-se als Premis Nacionals de Comerç de 2019 i 2020, que estarà oberta fins el 17 de setembre, i per als Premis Nacionals d' Establiments Comercials centenaris. A més, s'ha obert la convocatòria dels Premis Nacionals d'Artesania, que es poden presentar candidatures fins el 9 d'agost.  Més informació aquí. 
Campanya de l'Agència de Residus
L'Agència de Residus de Catalunya ha posat en marxa la campanya "S'acaba el malson de les bosses de plàstic d'un sol ús", que vol difondre la importància de l'eliminació d'aquest material. L'Agència posa a disposició dels comerços a la seva web el material gràfic i informatiu per difondre la campanya als clients. Trobareu més informació en aquest enllaç.
La Cambra de Comerç et vol ajudar 
La Cambra de Comerç de Terrassa cerca autònoms, microempreses i pimes que comptin, com a mínim, amb un establiment comercial i vulguin participar en la convocatòria 2021 del programa gratuït per a la innovació comercial. Experts de la Cambra realitzaran un anàlisi del teu comerç i elaboraran un informe per potenciar la teva competitivitat. Més informació aquí. 
Convocatòria d'ajuts al comerç 
Últim dia per sol·licitar l'ajut extraordinari de 12.000 euros que ha convocat l'Ajuntament de Barcelona per la reactivació i normalització de l'activitat econòmica adreçada al comerç, els hotels i restaurants de Barcelona. Algunes de les despeses subvencionables són la millora de les instal·lacions, millores de digitalització o millores d'accessibilitat. Més informació aquí.
Congrés virtual de Mercats Municipals 
Nova convocatòria per al Congrés virtual de Mercats Municipals de Catalunya, que tindrà lloc el 8 de novembre de 2021. El Congrés permetrà analitzar dades reals i actuals sobre els canvis d'hàbits dels consumidors, sobre les noves tendències després de la pandèmia i també reflexionar sobre l'arribada de les noves tecnologies. Més informació aquí. 
Prohibits plats i gots de plàstic
Aquest mes de juliol ha entrat en vigor la normativa europea que prohibeix la venda de tot tipus d'estris de plàstic d'un sol ús, com plats, gots o palletes per veure líquids. Els comerços podran vendre el material que tenen en estoc actualment, però no podran fer reposició. Per tant, l'ús de coberts i palts, remenadors de begudes o palles ha arribat a la seva fi. Més informació aquí.  
HA ESTAT NOTÍCIA
Sabadell posa en marxa el xec-comerç 
L'ajuntament de Sabadell engegarà a la tardor el xec-comerç. Una iniciativa que consisteix en el lliurament d'uns xecs de 20 euros a cada llar amb l'objectiu de fomentar les compres en els comerços, serveis, restauració i mercadets setmanals de la ciutat. Els xecs els podrà utilitzar qualsevol persona major de 18 anys empadronada a Sabadell.