Octubre 2020 | 59 

MESURES PER A LA CONTENCIÓ DEL BROT EPIDÈMIC 
Botigues de fins a 800 metres, obertes
Els establiments i locals comercials minoristes detallistes poden obrir al públic sempre que tinguin una superfície de venda igual o inferior a 800 metres quadrats (o acotin l'espai i l'aforament a aquesta superfície) i es redueixi l'aforament al 30%. Els centres comercials i recintes comercials romandran tancats.
Poden obrir al públic els establiments i locals que es trobin dins dels centres o recintes comercials i que es dediquin exclusivament a la venda de productes d'alimentació, de begudes, de productes higiènics i d'altres productes de primera necessitat. Farmàcies, ortopèdies, òptiques i centres de veterinària poden obrir. També poden obrir els establiments que estiguin dins d'un centre comercial i que tinguin fins a 800 metres quadrats de superfície de venda, amb accés directe i independent des de la via pública i limitin l'aforament al 30%. Podeu consultar tota la informació a la web de Cecot Comerç.
MÉS NOTÍCIES
El Govern amplia els ajuts
El Govern ampliarà en 40 milions d'euros els ajuts a la restauració i els centres d'estètica, aportarà 10 milions per a l'oci nocturn i altres negocis obligats a tancar, i afegirà 18  milions per al sector turístic. Aquestes mesures se sumen a les que ja estan en marxa. Podeu ampliar la informació aquí.
S'esperen més de 20.000 sol·licituds 
Aquest dijous s'ha obert el termini per sol·licitar les subvencions a la restauració i els centres d'estètica afectats econòmicament per la COVID-19,  després d'uns problemes tècnics dimecres que van endarrerir la data d'inici dels tràmits.  La quantia màxima de la subvenció és de 1.500 euros per NIF sol·licitant. Podeu consultar tota la informació a la web de Cecot Comerç.
Microcrèdits de 15.000 euros 
Entre les mesures d'urgència aprovades pel Govern de la Generalitat per pal·liar les restriccions derivades de la pandèmia de la COVID-19 hi ha la posada en marxa de crèdits de 15.000 euros, a través de l'Institut Català de Finances i amb l'aval d'Avalis. Més informació aquí.
Cloenda del Cicle #RetailTrends 2020 
Aquest dijous a la tarda s'ha fet la sessió de Cloenda del Cicle #RetailTrends 2020 | Eines per impulsar la venda omnicanal, que ha comptat amb la presència de la Directora General de Comerç de la Generalitat, Muntsa Vilalta, i del Tinent d'Alcalde de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Terrassa, Isaac Albert, entre d'altres autoritats. Més informació aquí.
Enquesta | Impacte COVID-19
Amb l'objectiu de conèixer la incidència específica actual que està tenint el COVID-19 en l'activitat empresarial us demanem que ompliu un breu qüestionari sobre l'impacte que està tenint a la vostra empresa, que ha elaborat la Cecot. Podeu accedir a l'enquesta aquí.   
Congrés virtual de Mercats Municipals
Dilluns 2 de novembre se celebra el Congrés de Mercats Municipals de Catalunya, que enguany serà en format virtual. Es tracta d'una iniciativa de la Generalitat de Catalunya dins del programa Elsmercats.cat que impulsa el CCAM per donar suport als 168 mercats municipals. Per més informació i inscriure-us cliqueu aquí
HA ESTAT NOTÍCIA
Els APEUs, al Parlament
El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha reiterat durant el tràmit parlamentari del Projecte de llei de les Àrees de Promoció Econòmica i Urbana (APEU) que "ara més que mai, aprovar la llei de les APEU és imprescindible, per ajudar a les pimes, els comerciants de Catalunya".  Més informació aquí.
SEU CENTRAL: SANT PAU, 6 · 08221 TERRASSA · T 937361100 · F 937366014 www.cecot.org
✍ Subscriu-te NOTÍCIES   |   Contacta'ns ✉   |   ✎ Associa't