Juliol 2019 | 45 

PRESENTACIÓ APEUs
El projecte està en tràmit d'informació pública i es poden presentar al·legacions
La directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, ha presentat als representants de Cecot Comerç la proposta de Projecte de Llei d'Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEUs) en que treballa actualment la Generalitat. L’objectiu d’aquesta trobada ha estat recollir les diferents sensibilitats i necessitats del sector comerç.
Des de la Direcció General de Comerç s'estan mantenint converses amb tots els agents implicats. La previsió és que la norma, que ja ha entrat al tràmit d'informació pública i està pendent de rebre al·legacions, arribi al Parlament per a la seva tramitació a finals del 2019.
L’APEU és un sistema de col·laboració publicoprivada per facilitar la modernització i la promoció de determinades zones urbanes, millorar la qualitat de l’entorn urbà mitjançant actuacions sostenibles, consolidar el model de ciutat compacta, complexa i cohesionada i mediambientalment eficient, incrementar la competitivitat de les empreses i afavorir la creació d’ocupació. Podeu consultar la informació
aquí.
RETAIL TOUR LONDON
Cecot Comerç viatjarà a Londres a la tardor 
Cecot Comerç està enllestint el primer Retail Tour London, que tindrà lloc el 3 i 4 d'octubre. L'objectiu és conèixer les darreres tendències sobre el comerç i els consumidors. A principis de setembre us donarem més informació i us demanarem la vostra col·laboració perquè acabeu de definir la ruta amb les vostres preferències. Més informació aquí.
MÉS NOTÍCIES
Subvencions per "Click & Collect"
Fins a exhauriment de pressupost amb el límit màxim del  31 de desembre de 2019, les empreses i els autònoms poden presentar les sol·licituds per demanar les subvencions per a la nova implantació de comerços, la millora dels establiments i la instal·lació de sistemes de "click & Collect". Per ampliar la informació podeu clicar aquí.
Tens un establiment amb més de 100 anys?
Fins al 5 d'agost encara estàs a temps de tramitar la sol·licitud dels Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris. Uns guardons que distingeixen els establiments i Mercats Municipals en actiu que al llarg de més de cent anys han ofert un servei de qualitat i personalitzat als seus clients. Més informació aquí.
La Fundació puntCAT t'ajuda a crear un portal
La Fundació puntCAT posa en marxa el programa de capacitació digital elteunegoci.cat amb l'objectiu de reduir l'escletxa digital existent entre els grans, mitjans i petits comerços. Actualment només un 30% dels petits comerços a Catalunya tenen web. Podeu ampliar la informació aquí.
Tecnologia i tradició van de la mà al consum 
L'Agència Catalana de Consum ha presentat una aplicació per consultar els canvis de comportament social i noves formes de consum. L'estudi es divideix en tres parts: el joc de les contradiccions, regirant el sistema i caminant cap a nous  models. Entre altres coses deixa palès que la tecnologia punta conviu amb el retorn a la tradició. Més detalls aquí.
HA ESTAT NOTÍCIA
Moltes empreses, sense estratègia ecommerce 
Malgrat considerar el comerç electrònic fonamental, la majoria d'empreses encara no disposen d'una estratègia integral per a l'ecommerce. Un estudi promogut per DHL Supply Chain conclou que el 70% de les empreses B2C i el 60% de les empreses B2B encara estan treballant per una implementació complerta. Més informació aquí.
Els millenials, per un consum conscient 
Les generacions millenial i centennial s'interessen per articles segurs, ètics i sostenibles. S'informen buscant per internet i els aproven o denuncien als seus perfils socials. També es preocupen per l'estalvi de diners i de temps i donen molta importància a l'aspecte visual. Si voleu saber més detalls podeu clicar aquí.
Estan creixent els salaris al sector Retail?
El sector Retail ha augmentat en més de 70.000 persones durant l'any 2018 i sembla que la tendència seguirà en aquesta línia. Els salaris creixen, però només en aquells perfils més difícils de trobar com els professionals de l'àrea digital i els Account Managers Internacionals. Més informació aquí.
La Plataforma d'Afectats pel Top Manta vol solucions urgents
La Plataforma d'Afectats pel Top Manta, formada per 29 associacions de comerciants i restauradors de Barcelona, ha reclamat a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que posi en marxa mesures "urgents" per posar fre a la venda ambulant que continua creixent a moltes zones de la ciutat.  Tota la informació aquí.
Tens fins el 2 d'agost
La convocatòria per optar als Reconeixements Cecot al Progrés Empresarial 2019 és oberta per a totes les empreses i professionals amb seu social a Catalunya i de tots els sectors econòmics que hi vulguin participar d’ara fins el proper 2 d’agost. Més informació aquí.
SEU CENTRAL: SANT PAU, 6 · 08221 TERRASSA · T 937361100 · F 937366014 www.cecot.org
✍ Subscriu-te NOTÍCIES   |   Contacta'ns ✉   |   ✎ Associa't