L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària informa que d’acord a l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària actualment no hi ha evidència que els aliments siguin una font o una via probable de transmissió del virus SARS-CoV-2.


En brots anteriors de coronavirus com el síndrome respiratori agut greu i el coronairus de la síndrome respiratòria de l’Orient Mitjà, no es va produir transmissió de virus a través del consum d’aliments.

El Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties ha dit que el virus s’està estenent de persona a persona, principalment a través de les gotetes respiratòries que la gent esternuda, tos o exhala.

Per prevenir qualsevol toxiinfecció alimentària l’Organització Mundial de la Salut recorda seguir les quatre normes bàsiques d’higiene durant la manipulació i preparació d’aliments, com renta-se les mans, cuinar la carn a fons, evitar una possible contaminació creuada entre aliments cuinats i no cuinats i no deixar els aliments a temperatura ambient durant més de dues hores.

Podeu ampliar la informació aquí.