RETAILcat ha denunciat al Congrés dels Diputats la inacció del Govern espanyol en la creació d’ajuts directes dirigits als sectors del comerç i la restauració.

També ha fet palès els criteris restrictius i discriminatoris que contemplen les poques mesures de suport que s’han dictat des de Madrid.

El president de RETAILcat ha comparegut a la Comissió d’Indústria, Comerç i Turisme del Congrés. Joan Carles Calbet ha manifestat que “l’Estat és qui recapta el 95% dels impostos, i qui té la capacitat d’endeutar-se”.

Durant la seva compareixença ha afegit que “per tant, és el Govern central qui disposa, també, dels recursos, encara que ara per ara no ha fet arribar ni un euro en forma d’ajudes directes a les empreses dels sectors del comerç, com si han fet d’altres països d’Europa, fins i tot, la Generalitat de Catalunya, malgrat els seus limitadíssims recursos econòmics”.

El president de RETAILcat ha acabat la seva intervenció amb un resum de les cinc actuacions bàsiques que necessita el sector per poder seguir endavant amb garanties:

  1. Ajuts directes de manera immediata
  2. Polítiques fiscals actives, reals i efectives que ajudin a recuperar el consum, com la reducció temporal de l’IVA. Exempcions o bonificacions d’impostos.
  3. Bonificació de la Seguretat Social i Pròrroga dels ERTES més enllà de finals del mes de maig sense limitar la possibilitat d’ajustar les plantilles.
  4. Més seguretat jurídica davant temes sensibles com ERTES o Lloguers.
  5. Regulació de la venda online perquè les grans plataformes no abusin de la seva posició dominant i exerceixin competència deslleial dant la resta del comerç.