La directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, ha presentat als representants de Cecot Comerç la proposta de Projecte de Llei d’Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEUs) en que treballa actualment la Generalitat.

L’objectiu d’aquesta trobada ha estat recollir les diferents sensibilitats i necessitats del sector comerç.

Des de la Direcció General de Comerç s’estan mantenint converses amb tots els agents implicats. Recentment s’ha fet una trobada a la que han assistit més d’un centenar de professionals i on es va presentar l’esborrany de la Llei d’Àrees de Promoció Econòmica i Urbana (APEUs). La previsió és que la norma, que ja ha entrat al tràmit d’informació pública i està pendent de rebre al·legacions, arribi al Parlament per a la seva tramitació a finals del 2019.

L’APEU és un sistema de col·laboració publicoprivada per facilitar la modernització i la promoció de determinades zones urbanes, millorar la qualitat de l’entorn urbà mitjançant actuacions sostenibles, consolidar el model de ciutat compacta, complexa i cohesionada i mediambientalment eficient, incrementar la competitivitat de les empreses i afavorir la creació d’ocupació.