Ja estan obertes les convocatòries per a la concessió dels Premis Nacionals de Comerç, els Premis Nacionals d’Artesania i els Premis als Establiments Comercials Centenaris de la Generalitat de Catalunya de 2019 i 2020.

PREMIS DE COMERÇ I PREMIS ALS ESTABLIMENTS CENTENARIS

Degut a la impossibilitat de celebrar la passada edició a causa de la pandèmia, s’ha convocat conjuntament la participació en la 20a edició, corresponent a 2019 i en la 21a edició, a 2020. Ens els dos casos es poden presentar candidatures fins els 17 de setembre de 2021.

D’una banda, el DOGC ha publicat la Resolució per la qual s’obre la convocatòria per a la concessió dels Premis Nacionals de Comerç i els Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris de la Generalitat per a l’any 2020.

D’altra, el DOGC també ha publicat la Resolució per la qual s’obre la convocatòria per a la concessió dels mateixos guardons del 2019.

PREMIS NACIONALS DE DE COMERÇ 2019 i 2020

S’estableixen 4 categories i uns reconeixements:

 • Premi Nacional de Comerç (dotació econòmica de 7.000 euros)
 • Premi al Comerç més innovador (dotació econòmica de 3.000 euros)
 • Premi a la Iniciativa Col·lectiva: s’estableixen dues subcategories: a la Iniciativa Col·lectiva Territorial i a la Sectorial
 • Premi a la Gestió Pública en l’àmbit del sector comercial
 • Reconeixements a persones o empreses i entitats de prestigi del sector comercial

Els Premis Nacionals de Comerç consistiran en uns guardons i uns diplomes. A més, el Premi Nacional de Comerç i el Premi al Comerç més Innovador tenen una dotació econòmica de 7.000 i 3.000 euros respectivament.

PREMIS NACIONALS ALS ESTABLIMENTS COMERCIALS CENTENARIS

S’estableixen dues categories

 • Establiments de cent o més anys d’història
 • Establiments que acreditin cent cinquanta o més anys d’història

Els Premis Nacionals als establiments centenaris consistiran en un guardó i un diploma.

Podeu ampliar la informació aquí.

Podeu consultar les bases aquí.

PREMIS NACIONALS D’ARTESANIA

El DOGC ha publicat avui la Resolució per la qual s’obre la convocatòria per a la Concessió dels Premis Nacionals d’Artesania de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2021. Es pot presentar candidatura des del 13 de juliol fins al 9 d’agost de 2021.

Els Premis Nacionals d’Artesania consistiran en uns diplomes. Els guardons estableixen 5 categories:

 • Premi Nacional d’Artesania
 • Premi al Talent Jove
 • Premi Prestigia
 • Premi Restaura
 • Premi Emprèn

Els guardons consistiran en un diploma acreditatiu.

La persona o empresa guanyadora del Premi Nacional d’Artesania, a més rebrà una dotació econòmica de 7.000 euros, una peça commemorativa, la realització d’una exposició de la seva obra al Centre d’Artesania de Catalunya i es desenvoluparan activitats per impulsar la seva notorietat als mitjans de comunicació.

La persona guanyadora del Premi al Talent Jove rebrà, a més, una dotació econòmica de 500 euros, una sessió d’acompanyament per al desenvolupament del projecte, l’exposició de l’obra al Flaix d’Artesania del Centre d’Artesania de Catalunya i el dret de participació en l’espai que el CCAM tingui a la Pop-up-Gallery de la següent edició presencial de la passarel·la 080 Barcelona Fashion.

La persona o empresa guanyadora del Premi Emprèn, rebrà, a més, una dotació econòmica de 2.500 euros.

Podeu consultar les bases de la convocatòria i ampliar la informació aquí.