El DOGC ha publicat la resolució per la qual s’aproven les bases reguladores dels Premis Nacionals de Comerç de la Generalitat de Catalunya i els Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris.

Per als Premis de Comerç s’estableixen 4 categories: Premi Nacional de Comerç, Premi al Comerç més innovador, Premi al Comerç més Sostenible i Premi a la Iniciativa Col·lectiva i un Reconeixement.

PREMI NACIONAL DE COMERÇ

Es premia l’establiment operatiu a peu de carrer amb una trajectòria de 10 o més anys per la seva història i rellevància al món del comerç.

PREMI AL COMERÇ MÉS INNOVADOR

Es premia l’establiment al comerç a peu de carrer amb una antiguitat mínima d’1 any per la seva innovació que comporti fórmules de gestió, comercials o tractametn del producte, transformació digital i solucions tecnològiques.

PREMI AL COMERÇ MÉS SOSTENIBLE

Es premia l’establiment comercial a peu de carer amb una antiguitat mínima d’1 any per la seva sostenibilitat que comporti la utilització de bones pràctiques de consum responsable i/o fomenti el comerç de proximitat.

PREMI A LA INICIATIVA COL·LECTIVA

Es premia l’actuació de les entitats territorials i/o sectorials de comerç i serveis, ajuntaments i altres ens locals que donin suport a teixit comercial.

RECONEIXEMENTS A PERSONES O EMPRESES I ENTITATS DE PRESTIGI DEL SECTOR COMERCIAL

Els premis consistiran en uns guardons i uns diplomes. El Premi Nacional de Comerç, al Comerç més innovador i al més sostenible rebran, a més, una dotació econòmica.

El formulari de sol·licitud normalitzat està disponible al portal corporatiu de tramitació Canal Empresa
(https://canalempresa.gencat.cat), a la pàgina web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
(https://ccam.cat), a l’apartat Tràmits del web de la Generalitat de Catalunya (https://web.gencat.cat) i a
l’extranet de les administracions públiques catalans EACAT (http://www.eacat.cat) en el cas d’altres ens
públics.

Podeu consultar les bases aquí.

Us informarem de seguida que s’obri la convocatòria.