El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, CCAM, ha ampliat fins el 5 d’agost el termini de presentació de sol·licituds dels Premis Nacionals de Comerç i els Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris.

Per optar al Premi Nacional de Comerç, dotat amb 10.000 euros, s’ha de presentar candidatura per el Premi a la Iniciativa Empresarial o per el Premi a la Iniciativa Col·lectiva.

Pel que fa als Premis Nacionals de Comerç s’estableixen 4 categories i un reconeixement. 
 

  1. El Premi Nacional de Comerç, dotat amb 10.000 euros, que pretén impulsar la competitivitat i el desenvolupament de les iniciatives més innovadores en l’àmbit del comerç de proximitat. 
  2. Premi a la Iniciativa Empresarial: premia a la personal física o jurídica per la iniciativa empresarial més innovadora del comerç urbà dels projectes que comportin la incorporació d’un concepte innovador de fórmula comercial, la transformació digital i l’expansió de l’empresa.
  3. Premi a la Iniciativa Col·lectiva: que presenta dues subcategories:  Iniciativa Col·lectiva Territorial i Iniciativa Col·lectiva Sectorial.
  4. Premi a la Gestió Pública en l’àmbit del sector comercial: es premien ajuntaments i altres ens públics per al seu suport al teixit comercial  i per la seva implicació en el desenvolupament.
  5. Reconeixement a persones o empreses i entitats de prestigi del sector comercial.


En l’àmbit dels Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris s’han fixat dues categories:
 

  1. Establiments de cent o més anys d’antiguitat
  2. Establiments que acreditin cent cinquanta o més anys d’història.


Podeu consultar les bases aquí.