Març 2017 | 17

21/03/2017
La Generalitat presenta l’Autodiagnosi TIC, una eina que permet a les empreses comercials conèixer el seu estat de maduresa digital

  • Aquesta eina d’autoavaluació per a les empreses del comerç i de serveis és clau per assolir l’excel·lència digital i és el punt de partida del Programa de Transformació Digital del Comerç, que ha presentat avui la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, en el marc de la celebració de les Jornades “Comerç Increïble” de la Setmana del Comerç.
  • Aquest programa posa a l’abast del sector diferents itineraris de millora i de treball que permeten donar el salt digital, prenent com a punt de partida l’eina d’Autodiagnosi  que defineix tres estadis de digitalització.
  • Pel que fa a les activitats paral·leles a les sessions, i des d’avui també es pot visitar al Mobile World Centre els Tours Virtuals 360º a mercats municipals, i l’espai Tecnoespai, iniciatives que ofereixen diferents solucions tecnològiques al sector.
La directora General de Comerç, Muntsa Vilalta ha presentat avui l’Autodiagnosi TIC, una eina que permet a les empreses de comerç i de serveis conèixer el seu estat de maduresa digital. Aquest instrument d’autoavaluació és clau per assolir l’excel•lència digital i és el punt de partida del Programa de Transformació Digital del Comerç  que la directora Muntsa Vilalta ha donat a conèixer també avui al Mobile World Centre en el marc de la celebració de les Jornades “Comerç Increïble” de la Setmana del Comerç. El secretari general d’Empresa i Coneixement, Xavier Gibert, ha inaugurat avui aquesta sessió dedicada a la transformació digital del sector.La transformació digital del comerç és un dels pilars de les polítiques d’actuació que està impulsant la Generalitat a través de la Direcció General de Comerç, com a pas imprescindible per a la modernització i millora de la competitivitat del comerç català. En aquest sentit, el secretari Xavier Gibert ha assenyalat que la celebració de la Setmana del Comerç “té una doble voluntat: treballar pel teixit comercial català i facilitar eines per incorporar les noves tendències de present i de futur”. A més, ha afegit  que  “les noves tecnologies són terra fèrtil on trobar instruments per satisfer les demandes del sector”.

En el marc de la presentació de l’Autodiagnosi TIC, la directora Muntsa Vilalta, ha explicat que aquesta eina que s’ha desenvolupat amb el suport d’Eurecat “ens permetrà saber quina és la salut digital dels comerços catalans, com també quines polítiques hem d’implementar per tal d’ajudar al sector en la seva digitalització”. La directora general de Comerç ha assenyalat també “que cada negoci té el seu camí, però que per avançar cal saber primer com actuar, aquesta eina, doncs, és el punt de partida”.

Més…