Cecot Comerç celebra que el ple de l’Ajuntament de Terrassa plantegi una modificació del POUM per reduir l’increment de locals buits a la ciutat.

La presidenta de Cecot Comerç, Cristina Escudé, ha traslladat al regidor d’urbanisme de Terrassa, Carles Caballero, el seu suport als canvis al POUM en una reunió a la seu de Cecot Comerç en la que també han participat representants del Gremi de la Construcció.

Els darrers anys diferents sectors econòmics representats a la Cecot han manifestat preocupació per la tendència a la desertització de carrers més comercials o l’abandonament de locals comercials.

L’any 2018, en el marc de la Setmana del Comerç, es va presentar l’informe Què fem amb els locals buits dels carrers no-comercials Què necessiten les ciutats? de RETAILcat, de la que Cecot Comerç n’és fundadora, i d’Amat Immobiliaris.

En l’informe s’indicava que a Catalunya, el 2018, hi havia més de 30.000 locals buits, molts ubicats en carrers no-comercials. En el cas de Terrassa, l’any 2018, eren 936 els locals buits. Amb la pandèmia s’ha accelerat la transformació del sector Retail i la tendència continua a l’alça.

L’Ajuntament de Terrassa trasllada ara el debat al ple municipal amb la proposta de modificació del POUM per als usos dels locals buits. Un canvi que té dos aspectes.

D’una banda, l’aixecament de les restriccions d’usos dels locals comercials, que poden donar pas a la ubicació de despatxos professionals o centres de salut als baixos, excepte al centre històric on es mantenen les restriccions.

D’altra, la possibilitat, en alguns indrets de la ciutat, que els baixos esdevinguin habitatge protegit o lliure però adaptat per a persones amb capacitats diverses.