El PROCICAT ha actualitzat el Pla Sectorial de Restauració amb les mesures previstes per a la reobertura de bars, cafeteries i restaurants. Una actualització que s’ha fet amb la participació de la Direcció General de Comerç.
El compliment de les mesures d’aforament, distància i ventilació, entre altres, és bàsica per tal que es pugui mantenir la reobertura de bars, cafeteries i restaurants.
En aquest sentit, tant el cos dels Mossos d’Esquadra com els agents de les policies locals, faran dispositius especials de patrullatge i control, amb voluntat didàctica i de sensibilització, però sancionant aquelles actuacions que no segueixin la normativa. La Direcció General de Comerç i els ajuntaments també realitzaran controls.
Us recordem les mesures previstes en l’actualització del Pla pel que fa a la reobertura iniciada el 23 de novembre:
- El consum ha de ser a la taula, mai a la barra.
- Màxim grups de 4 persones per taula, amb l’excepció que convisquin al mateix domicili.
- La ubicació de la taula ha de permetre la distància mínima de 2 metres entre comensals de taules diferents. La distància ha d’estar senyalitzada correctament.
- S’ha de garantir la distància d’1 metre entre persones d’una mateixa taula, excepte si conviuen al mateix domicili.
- Per tal que les terrasses es puguin considerar espai a l’aire lliure es requereix sempre que hi hagi dos costats lliures sense tancament. Si no s’aplicaran les limitacions i condicions dels espais tancats o d’interior.
- El consum de tabac a les terrasses està condicionat a garantir els dos laterals lliures i també ha de garantir que hi ha una distància mínima de 2 metres respecte a persones que no siguin de la bombolla de convivència.
- A l’espai interior, la limitació actual és del 30% d’aforament. També s’ha de garantir una bona ventilació per evitar contagis per aerosol.
- Els clients han de portar la mascareta mentre no hi hagi consum d’aliments i beguda.
Podeu ampliar la informació aquí.
Per consultar l’actualització del pla sectorial cliqueu aquí.