En total s’hi destinaran 15 milions d’euros als ajuts per al comerç obligat a tancar per la COVID-19. El DOGC ha publicat avui la Resolució per la qual s’aproven les bases de la primera línia d’ajuts.

El Govern reforçarà amb 5 milions d’euros els ajuts directes a centres comercials, locals de més de 400 metres quadrats i esdeveniments firals afectats per les restriccions de la COVID-19.

Els 5 milions d’euros se sumen als 10 milions anunciats fa 15 dies pel Govern per posar en marxa dues noves línies d’ajuts per aquests sectors.

De l’import global, es destinaran 10 milions d’euros a ajuts directes per a locals de centres, galeries i recintes comercials i per a establiments de més de 400 metres quadrats que han estat tancats del 7 de gener fins al 28 de febrer, d’acord amb les restriccions aprovades pel Procicat.

Els 5 milions restants seran per a una nova línia d’ajuts per a esdeveniments i recintes firals. S’hi podran acollir els organitzadors de fires d’àmbit local, comarcal i nacional, i els recintes firals.

El DOGC ha publicat avui la Resolució per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió d’ajuts extraordinaris per al comerç i serveis obligat a tancar per la COVID-19.

Les persones beneficiàries d’aquests ajuts són els autònoms i les pimes de comerç al detall de productes no essencials de més de 400 metres quadrats de superfície i pimes i autònoms amb establiments o locals comercials que es trobin dins de centres, galeries o recintes comercials i que hagin estat obligats a tancar per la COVID-19.

La subvenció és una aportació única de 5.000 euros per establiments de més de 400 metres quadrats i establiments que es trobin dins de centres comercials.

Els establiments de restauració que es trobin dins de centres comercials rebran una aportació única de 7.000 euros.

Podeu consultar les bases aquí.