Maig 2020 | 54 

PLA DE DESESCALADA
El Pla de desescalada es prolongarà fins a finals de juny
El Consell de Ministres ha aprovat el Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat que recull que la desescalada serà gradual, asimètrica i coordinada i que no es recuperarà de cop tota l'activitat i mobilitat, sinó que es farà en quatre fases, que acabaran a finals de juny.
En l'actual fase preparatòria o fase zero, a més de les mesures projectades perquè els menors surtin una hora al carrer i els adults a fer exercici, s'inclou l'obertura de locals i establiment amb cita prèvia per a l'atenció individual dels clients, així com dels restaurants amb servei de menjar per a portar, sense consum en el local. Podeu consultar tots els detalls aquí.
MÉS NOTÍCIES
Fase 0. Condicions per a l'obertura al públic de comerços i serveis
L'ordre SND/388/2020, de 3 de maig, estableix les condicions d'obertura al públic de determinats comerços i serveis i ha entrat en vigor a les 00.00 hores del 4 de maig. Teniu tota la informació en aquest enllaç.
Desconfinament | Preguntes freqüents
Protecció Civil del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya ha preparat un especial preguntes freqüents sobre la reobertura al públic dels locals i establiments de comerç minorista i de serveis professionals, inclosa la restauració i 'hostaleria, amb determinades condicions de seguretat.  Podeu consultar-lo aquí.
Guies de bones pràctiques i protocols per a establiments físics
El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, CCAM, ha elaborat uns protocols d'actuació amb recomanacions i bones pràctiques higiènic-sanitàries en els diferents àmbits de l'activitat comercial en establiments físics.  Podeu consultar la guia general, la guia per a perruqueries i la guia per a establiments físics de moda aquí.
Campanyes per posar en valor el comerç de proximitat
La Direcció General de Comerç de la Generalitat i la Diputació de Barcelona han endegat dues campanyes de publicitat per posar en valor el comerç de proximitat. La Generalitat impulsa la campanya "Ara es el teu torn" i la Diputació "Ara et toca a tu, gràcies". Tota la informació en aquest enllaç.
Webinar amb la Mònica Mendoza
Cecot Comerç ha organitzat una webinar amb la consultora i coach en vendes, Mònica Mendoza: Què farem quan puguem aixecar la persiana? que es farà aquest dimecres 6 de maig, a les 11h. Podeu ampliar la informació i inscriure-us aquí.
Webinar Mesures de seguretat i higiene en el comerç
També per aquesta setmana, dijous 7 de maig, Cecot Comerç ha preparat una altra webinar, en aquest cas centrada en les mesures de seguretat i higiene en el comerç. La sessió anirà a càrrec de l'Ana Tallón, tècnica superior PRL a Prevint. Per informació i inscripcions cliqueu aquí.
Botiguesobertes.cat informa del comerç i serveis oberts 
La platafaforma www.botiguesobertes.cat  té com a objectiu informar dels comerços que es mantenen oberts i dels que ofereixen serveis de venda online a tot el territori català, de de la declaració de l'estat d'alarma. Més informació aquí.
HA ESTAT NOTÍCIA
Radio Comerç.cat entrevista la presidenta de Cecot Comerç
L'emissora Ràdio Comerç ha entrevistat la presidenta de Cecot Comerç, Cristina Escudé, que ha defensat que l'administració ha de permetre allargar la durada dels ERTOs fins a un període de sis mesos si és necessari. Podeu escoltar l'entrevista aquí.
El president de Retail.CAT a Ràdio Comerç
Joan Carles Calbet, president de Retail.CAT  ha explicat a Ràdio Comerç la seva decepció amb l'administració i el govern central que, segons ell, no està aplicant les mesures necessàries per ajudar al comerç de proximitat. Podeu escoltar l'entrevista aquí.
Clam del teixit empresarial per salvar l'ocupació
Un de cada cinc treballadors estarà a l'atur si col·lapsen el turisme i el comerç a Catalunya, segon informa Foment del Treball. Per això, des del teixit empresarial es fa un clam per salvar l'ocupació. Més informació aquí.
Entrevista al secretari general de la Cecot, David Garrofé
Ràdio Comerç ha entrevistat el secretari general de la Cecot, David Garrofé, que ha destacat que en la situació generada per la pandèmia del COVID-19 s'han d'abordar al mateix temps la salut i l'economia. Podeu accedir a l'entrevista complerta aquí.
SEU CENTRAL: SANT PAU, 6 · 08221 TERRASSA · T 937361100 · F 937366014 www.cecot.org
✍ Subscriu-te NOTÍCIES   |   Contacta'ns ✉   |   ✎ Associa't