Maig 2020 | 55 

DESCONFINAMENT PROGRESSIU
Salut proposarà unificar les tres regions sanitàries de Barcelona
El Procicat ha aprovat la proposta que les tres regions sanitàries de la ciutat de Barcelona, Metropolitana Sud i Metropolitana Nord siguin una sola regió a partir del dilluns 1 de juny, en considerar que tenen una evolució epidemiològica semblant. Per tant, es permetrà la mobilitat entre tots els municipis de les regions sanitàries de Barcelona ciutat i les àrees metropolitanes sud i nord.
En quina fase estic?
El desconfinament serà gradual i asimètric, i a Catalunya es desenvolupa en base a les 9 regions sanitàries: Alt Pirineu i Aran; Àrea metropolitana nord; Àrea metropolitana sud; Barcelona ciutat; Camp de Tarragona; Catalunya central; Girona; Lleida i Terres de l'Ebre. Salut demanarà, a partir del proper dilluns, que passin a la fase 2 de desconfinament les regions sanitàries de: Girona, Catalunya Central i les àrees del Penedès i el Garraf, que se sumaran a les regions sanitàries de l'Alt Pirineu i Aran, Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, que ja estan a la fase 2.  Més detalls aquí.
LES FASES 1 I 2
Què puc fer a la Fase 1?
En aquesta fase, els comerços i locals de  menys de 400 metres quadrats poden obrir sense cita prèvia i amb un terç de l'aforament. Els comerços de fins a 400 m2 que es trobin en centres comercials poden obrir si tenen accés independent des de l'exterior. Les terrasses poden obrir amb la meitat de les taules, que han d'estar a un mínim de 2 metres, i per a grups de màxim 10 persones. Podeu consultar més detalls aquí.
Què puc fer a la Fase 2?
En aquesta fase, bars, restaurants i comerços poden obrir amb un 40% d'aforament. Això també inclou els centres comercials, que hauran de limitar l'aforament al 30% en les zones comunes. No es podran utilitzar les zones recreatives d'aquests equipament. Podeu consultar les condicions que s'han de complir aquí.
Cita prèvia en Fase 1 i en Fase 2
Es considera que una de les mesures que està contribuint a un desconfinament racional i segur és la petició de cita prèvia per accedir a determinats comerços i serveis. A mesura que es vagi avançant no es farà tan necessària. Podeu consultar les activitats on cal cita prèvia en aquest enllaç.
Municipis de fins a 10.000 habitants
Els municipis i entitats decentralitzades que tinguin fins a 10.000 habitants i una densitat de població menor de 100 habitants per quilòmetre quadrat tenen més llibertat. Així, bars i restaurants poden obrir amb un 50% de les taules i es poden fer reserves per menjar a l'interior del local. Teniu més detalls aquí.
Obertures permeses a partir del 25 de maig
El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, CCAM, ha elaborat una guia amb els establiments comercials que poden obrir a partir del 25 de maig en funció de la fase en que es trobin els municipis. També indica les condicions que han de complir. Tots els detalls aquí.
MÉS NOTÍCIES
Pla de Xoc Comerç 
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat en una reunió amb el sector del Comerç, en la que ha participat Cecot Comerç, la posada en marxa del Pla de Xoc i reactivació del comerç postCOVID-19. El Pla s'articula en tres vectors: incentivació de la demanda, reactivació de l'oferta/empreses i revitalització dels centres urbans. Podeu consultar el Pla de Xoc aquí.
Neix Taulell Comerç
El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, CCAM, impulsa una plataforma d'iniciatives innovadores adreçades a reactivar el comerç de proximitat, que s'ha posat en marxa recentment. Taulell Comerç vol ser l'altaveu de les propostes de dinamització comercial de les empreses i associacions comercials del territori. Més informació aquí.
SocialCommerce, per vendre a les xarxes socials i WhatsApp
Cecot Comerç i CaixaBank posen al vostre servei SocialCommerce, que permet realitzar vendes on-line a través de les xarxes socials i WhatsApp, sense necessitat de comptar amb una pàgina web.  Més informació aquí.
HA ESTAT NOTÍCIA
Webinar Mònica Mendoza
Més de 130 inscrits a la webinar organitzada per Cecot Comerç amb la consultora i coach en vendes, Mònica Mendoza. La webinar,"Què farem quan puguem aixecar la persiana? es va fer el passat 6 de maig i ha estat molt ben valorada pels assistents a la trobada virtual. Per descarregar-vos la sessió cliqueu aquí.
Webinar sobre seguretat i higiene
Cecot Comerç també ha organitzat una webinar sobre les mesures de seguretat i higiene en el comerç per ajudar als establiments en les accions a tenir en compte abans d'aixecar la persiana. La trobada va anar a càrrec de l'Ana Tallón, tècnica superior PRL a Prevint. Podeu descarregar-vos la ponència aquí.
David Garrofé, a Ràdio Comerç
Ràdio Comerç ha entrevistat al secretari general de la Cecot, David Garrofé, per fer un repàs a l'actualitat econòmica i comercial del país. Garrofé ha destacat que "cal que Europa ens doni crèdit, i intervingui Espanya, perquè sola no en sap sortir". Per escoltar l'entrevista cliqueu aquí.  
Informe Retail Shopper era Post COVID
L'empresa Cotoconsulting ha elaborat un informe sobre els possibles escenaris per al comerç en la era post-COVID-19. El document contempla tant l'impacte del COVID-19 al retail (amb 12 possibles escenaris), com els canvis que es produiran al consumidor a partir d'ara. Podeu consultar l'informe aquí.
Més 60% seguiran comprant online
Un 40% dels consumidors reconeix que ha augmentat la seva despesa al comerç online durant l'alerta sanitària i es calcula que més del 60% seguiran comprant online en la era post-COVID. Les compres s'han fet sobretot des de dispositius mòbils. Son dades que recull eshowmagazine en un article, que podeu consultar aquí.
Campanya de la Diputació "Ara et toca a tu: Gràcies!
La Diputació de Barcelona, ha posat en marxa la campanya "Ara et toca a tu, gràcies" per posar en valor el comerç alimentari de proximitat i els mercats municipals i setmanals. També posa a disposició dels comerciants una sèrie de materials, com cartells informatius, que es poden descarregar i personalitzar. Més informació aquí.
SEU CENTRAL: SANT PAU, 6 · 08221 TERRASSA · T 937361100 · F 937366014 www.cecot.org
✍ Subscriu-te NOTÍCIES   |   Contacta'ns ✉   |   ✎ Associa't