Març 2020 | 52 

CLAM UNÀNIM DEL SECTOR PEL COVID-19
La Generalitat impulsa un manifest unitari del Comerç demanant al Govern central mesures per pal·liar la situació
El Departament d'Empresa i Coneixement, juntament amb les entitats i associacions del comerç a Catalunya, han signat un manifest unitari on clamen al Govern central que ampliï les mesures econòmiques anunciades davant la "situació d'extrema urgència" que està patint el sector.
Les entitats signants, entre elles Cecot Comerç, insten al Govern central a injectar "liquiditat directa" al comerç a través de la suspensió de tributs, pagaments a la seguretat social, l'ampliació de crèdit bancari i d'ajuts al pagament de lloguers.
L'estat d'alarma ha prohibit l'activitat del 54% del comerç, que suposa el 49% de la facturació del sector i ocupa el 45% dels treballadors i ha provocat la dràstica davallada de vendes de molt comerç que ha pogut obrir. Això ha significat el tancament de 48.000 establiments, on treballen 144.000 persones i amb una facturació agregada de prop de 20.000 milions d'euros l'any. Podeu consultar el manifest
aquí.
MÉS NOTÍCIES
El Govern activa un paquet de línies de subvencions de 9 milions d'euros
Els beneficiaris seran les empreses de comerç al detall i serveis, artesania i moda, tant individuals com associades o agrupades, especialment aquelles que han estat obligades al tancament arran de la declaració de l'estat d'alarma. Més informació aquí.
Guia per al comerç a les zones rurals i comerç a distància
El Ministeri de Salut, la Federació Espanyola de Municipis i el sector del comerç han consensuat unes mesures per garantir la protecció dels ciutadans i els treballadors en la comercialització de productes a distància i la distribució del comerç rural en aquells municipis que no hi ha comerç físic. Més informació aquí.
Recomanacions dels Mossos per al comerç pel COVID-19
Les principals recomanacions dels Mossos d'Esquadra per als comerços oberts passen per demanar als clients que comprin als establiments propers, que es facin cues i torns ordenats i que es mantingui la separació entre compradors d'1.5 metres. Podeu consultar la resta de recomanacions aquí.
Codi de bones pràctiques per a comerços durant el COVID-19
La Secretaria d'Estat de Comerç ha fet públic un document amb les bones pràctiques per als establiments comercials oberts amb l'objectiu d'ajudar-los a prendre les mesures més adequades per a garantir la seguretat del personal i dels clients. Teniu totes les recomanacions aquí.  
Recomanacions establiments alimentaris oberts
Les principals recomanacions de la Generalitat per als establiments alimentaris oberts amb motiu del COVID-19 inclouen aspectes com posar a disposició dels clients desinfectants a base d'alcohol i guants per agafar qualsevol aliment no envasat, evitar la contaminació creuada o canviar sovint guants i mascaretes dels treballadors. Més detalls aquí.
El CCAM ofereix contactar amb empreses de Transports
El Consorci de Comerç, Artesania i Moda, CCAM i el Clúster de transport i logística de Catalunya, Catalonia Logístic han posat en marxa un servei per posar en contacte entitats de comerç i empreses de transport amb la intenció de garantir l'abastiment de productes arreu del país. Teniu més informació en aquet enllaç
Converteix-te en e-commerce sense cap esforç
Amb SocialCommerce de CaixaBank podràs vendre en línia a l'instant a través de les teves xarxes socials, sense necessitat de tenir una pàgina web. Gràcies a aquesta nova eina podràs incrementar el teu impacte en el mercat, aconseguir més difusió i guanyar consumidors potencials. Més informació aquí.
HA ESTAT NOTÍCIA
Front Comú de Comerç, Turisme i Restauració 
El diari MónTerrassa es va fer ressò el diumenge 22 de març del clam unitari del sector del comerç per demanar al Govern central mesures per pal·liar la situació crítica arran de la crisi sanitària del COVID-19, que ha obligat a tancar molts comerços. Podeu llegir el text íntegre de la notícia en aquest enllaç.
Comerç, Turisme i Restauració demanen no pagar impostos
El Diari de Terrassa destaca en una informació publicada el 24 de març que els tres sector s'uneixen per demanar que no es paguin impostos amb motiu de la crisi del COVID-19. També explica que 23 entitats i gremis impulsen un manifest conjunt. Podeu llegir l'article aquí.
Comerç, Turisme i Restauració demanen suspendre els impostos
El diari La Razón també es va ressò el 23 de març de la reivindicació del sectors de Comerç, Turisme i Restauració demanant que es suspenguin els impostos per la crisi sanitària del COVID-19. Podeu llegir la informació sencera en aquest enllaç.
Organitzacions empresarials clamen a favor d'una moratòria fiscal
La Vanguardia dedica també un article al clam de les entitats a favor d'una moratòria fiscal davant la crítica situació actual, conseqüència de les mesures preventives pel COVID-19. Teniu la notícia aquí.  
SEU CENTRAL: SANT PAU, 6 · 08221 TERRASSA · T 937361100 · F 937366014 www.cecot.org
✍ Subscriu-te NOTÍCIES   |   Contacta'ns ✉   |   ✎ Associa't