Abril 2020 | 53 

FASES DESESCALADA CONFINAMENT
Previsió del Ministeri de Sanitat sobre les fases de desescalada
El Ministeri de Sanitat ha elaborat una previsió orientativa sense caràcter exhaustiu sobre les fases de desescalada previstes al Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat per al comerç minorista; activitats de prestació de serveis i bars i restaurants. En una primera fase, a partir del 4 de maig, podran obrir els locals amb cita prèvia i els restaurants amb menjar a domicili. Ja en la segona fase, que començaria l'11 de maig, es produirà l'opertura del comerç al detall, sempre segons evolucionin els indicadors de salut.
Des de Cecot Comerç us enllacem la previsió elaborada pel Ministeri, que podeu consultar aquí.  També us facilitem un resum que podeu llegir aquí. Teniu tota la informació sobre la previsió de les fases de la desescalada del confinament en aquest enllaç.
MÉS NOTÍCIES
Guia amb les mesures de prevenció que s'han d'aplicar als comerços
L'Institut Nacional de Seguretat i Salut en el Treball, INSST, posa a l'abast del sector un recull d'orientacions per aplicar les mesures establertes pel Ministeri de Sanitat davant del risc d'exposició a la COVID-19 en l'entorn laboral. Podeu consultar la guia aquí.
COVID i arrendaments
L'Assessora en Dret Urbanístic i Immobiliari de la Cecot, Margarida Rodríguez, ha preparat un especial coronavirus i pagament de rendes de lloguer. Podeu consultar les principals vies i eines amb les que propietari i arrendatari poden negociar un acord que reguli aquesta situació excepcional de la millor manera. Podeu llegir l'article aquí.
Webinar de Cecot Comerç amb Mònica Mendoza
Dintre del cicle #Paremelcov de la Cecot dimecres 6 de maig Cecot Comerç organitza la webinar: Què farem quan puguem aixecar la persiana? Amb Mònica Mendoza, consultora i coach en vendes.  Per inscripcions cliqueu aquí.
Subvencions de comerç, Serveis, Artesania i Moda
El Diari Oficial de la Generalitat, DOGC, va publicar ahir la resolució del 21 d'abril de 2020 del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions en l'àmbit del comerç, dels serveis, l'artesania i la moda afectats econòmicament pel COVID-19. Més informació aquí.
Plataforma de comerç i serveis oberts  
La plataforma www.botiguesobertes.cat vol informar dels comerços que es mantenen oberts i dels que ofereixen serveis de venda online a tot el territori català, des de la declaració de l'estat d'alarma. Els comerços interessats a sortir a la web han de donar-se d'alta des de la  mateixa web a través d'un formulari. Més informació aquí.
Ajuts per al sector turístic
La Generalitat ha convocat ajuts per al sector turístic, principalment establiments hotelers, càmpings i agències de viatges afectats econòmicament pel coronavirus. Els ajuts volen pal·liar els efectes de la crisi sanitària provada pel COVID-19. Podeu ampliar la informació aquí.
Impacte de l'estat d'alarma al comerç
El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, CCAM, actualitza setmanalment els principals indicadors sobre l'impacte de l'estat d'alarma pel COVID-19 en els activitats comercials a Catalunya, així com les actuacions que es duen a terme des de l'inici de la crisi sanitària. Podeu consultar l'anàlisi més recent en aquest enllaç.
Proposta per evitar el malbaratament alimentari
Un terç dels aliments produïts a Catalunya acaben a les escombraries. L'APP Too Good to Go posa en contacte establiments que generen aliments que no s'han pogut vendre durant el dia amb usuaris interessats a comprar-los. Podeu consular tots els detalls sobre aquesta aplicació aquí.
SEU CENTRAL: SANT PAU, 6 · 08221 TERRASSA · T 937361100 · F 937366014 www.cecot.org
✍ Subscriu-te NOTÍCIES   |   Contacta'ns ✉   |   ✎ Associa't