Octubre 2019 | 47 

CLOENDA CICLE #RETAILTRENDS 2019
La directora general de comerç, la Muntsa Vilalta, clou el Cicle de Cecot Comerç
L'edició d'enguany s'ha estructurat en cinc sessions orientades a desenvolupar la venda omnicanal al comerç de proximitat. 
Uns vuitanta assistents han participat al Cicle #RetailTrends 2019 i han posat de relleu l'alt grau d'interacció durant les sessions, així com els debats que s'han anat generant durant i després de cada una d'elles.
Durant la sessió de cloenda, Laia Morales, sòcia directora de Barna Consulting Group, ha destacat la importància que la venda sigui una conseqüència de la vinculació que es crea amb el client; ha afegit que com més canvia el món, més cal tornar a l'origen: escoltar i  entendre el que demanen els clients. També ha indicat que el venedor té futur, però serà diferent, serà híbrid, haurà de ser capaç de moure's entre la venda física i la venda online.  
Podeu ampliar aquesta informació aquí.
MÉS NOTÍCIES
Kave Home, guardó al Comerç més dinàmic
L'empresa Kave Home ha obtingut el Reconeixement Cecot al comerç més dinàmic en el marc de la 25a Nit de l'Empresari de la Cecot, que s'ha celebrat el 22 d'octubre al Teatre Nacional de Catalunya. Kave Home va ser fundada l'any 1982 i va començar com una empresa de distribució de productes de descans a botigues de mobiliari. Actualment l'exportació representa el 70% del gruix de vendes. Més informació aquí.
Chacón es reuneix amb el sector del comerç
La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha mantingut una reunió amb els representants del sector del comerç per analitzar la situació social i política del país i com està afectant els comerciants.  Més informació aquí.
Participació en el "080 Barcelona Fashion" 2020 
Fins el 31 d'octubre podeu presentar la sol·licitud per participar a les desfilades del "080 Barcelona Fashion" del mes de febrer de 2020, que impulsa el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, CCAM, per convertir Catalunya en un referent del sector de la moda.  Més informació aquí.
Neix una plataforma virtual per al turisme sostenible
Un equip de recerca internacional liderat per la Universitat Autònoma de Barcelona ha desenvolupat una plataforma virtual d'aprenentatge en turisme sostenible, Sustain-T, per a l'autoformació de les microempreses i petites empreses del sector turístic d'Europa. Més informació aquí.
Enquesta d'hàbits de consum i compra
La Gerència de Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona ha realitzat una enquesta d'hàbits de consum i compra de la demarcació. La mostra s'ha fet per telèfon als responsables de compra d'unes 8.000 llars familiars principals. Aquesta estadística es farà de manera biennal per conèixer l'evolució en el temps. Més informació aquí.
HA ESTAT NOTÍCIA
Terrassadigital recull la sessió de Cloenda 
Terrassadigital s’ha fet ressò de la sessió de Cloenda “Les 10 claus de la bona venda online” del Cicle #RetailTrends 2019, que impulsa Cecot Comerç i que s’ha fet el 22 d'octubre a la seu de la Cecot.  La Directora General de Comerç, Muntsa Vilalta, ha fet la clausura del Cicle. Podeu veure la notícia aquí.

 
Les Apps que lideren el sector del Comerç 
Wallapop revalida el lideratge entre les aplicacions mòbils del sector del Retail el segon trimestre de l'any, concentrant un 46,2% del mercat i un creixement del 0.7% respecte al trimestre anterior, segon l'Estudi General Mobile elaborat per Smartme Analitycs. Podeu ampliar la informació aquí.
Menys carn i més producte bio a les llars
Segons l'últim informe Compass, el consumidor actual escull els productes tenint en compte la qualitat del producte, el preu, els ingredients i les ofertes i les promocions. A més, augmenta el consum de productes naturals i es redueix el consum dels industrials. Teniu més detalls en aquest enllaç.
Dones, joves i estudiants, els que més compren
Segons la darrera enquesta sobre equipament i ús de les tecnologies de la informació i comunicació a la llar, que elabora l'Institut Nacional d'Estadística, les dones, els joves i els estudiants són els que més compren moda online.  Podeu ampliar la informació aquí.
SEU CENTRAL: SANT PAU, 6 · 08221 TERRASSA · T 937361100 · F 937366014 www.cecot.org
✍ Subscriu-te NOTÍCIES   |   Contacta'ns ✉   |   ✎ Associa't