Novembre 2019 | 48 

AGENDA COMERÇ 20/21
Presenten l'Agenda Comerç 20/21, el full de ruta per als propers dos anys
L'Agenda Comerç 20/21 és el document estratègic que recull els reptes del comerç català per als propers dos anys i les actuacions del Departament d'Empresa i Coneixement per al sector. Aquest full de ruta és el resultat d'un procés de reflexió en el qual han participat les entitats més representatives del sector, com Cecot Comerç, i experts independents de diferents àmbits.
Les aportacions de tots plegats han generat un pla d'actuació amb prop de 140 mesures concretes, que vol ser un document àgil i inspirador per a les empreses del sector, per als representants del món associatiu i per al conjunt de les administracions públiques. Aquest full de ruta està estructurat en 5 blocs:
 
  1. Prestigi i promoció del sector
  2. Formació, talent i emprenedoria
  3. Transformació tecnològica
  4. Territori i persones
  5. Models de competitivitat.

La consellera Àngels Chacón ha presentat l'Agenda Comerç 20/21 en un acte al Born Centre de Cultura i Memòria.  L'Agenda Comerç compta amb una dotació de 6 milions d'euros anuals. Podeu consultar l'Agenda Comerç aquí.
MÉS NOTÍCIES
Llibre de registre de jornada laboral 
Els socis de Cecot Comerç podeu demanar un llibre de registre de jornades pel personal de la vostra empresa, que us facilitarà el control i arxiu prescindint dels fulls individuals. Aquest és un nou servei que ofereix la Cecot als seus associats per ajudar-los en el compliment de la normativa. Podeu ampliar la informació en aquest enllaç.
La campanya de Nadal més llarga
La campanya de Nadal d'aquest any encadena vuit festius de comerç obert, sis al desembre i dos al gener. De manera que els comerciants que vulguin poden tenir obert tot el mes de desembre. Els darrers anys el tret de sortida de la campanya de Nadal arranca al novembre amb el Black Friday,  que se celebra aquest divendres. Més informació aquí.
El 'Black Friday' s'apropa al seu sostre
El "Black Friday" s'està apropant al seu sostre al mercat espanyol, segons informa La Vanguardia. Aquesta data s'ha convertit en un referent de la campanya de Nadal, però  el sector comercial comença a qüestionar-se una jornada de venda massiva que no comporta més vendes, sinó que implica deixar de vendre abans i després. Podeu llegir l'article aquí
Presentació de Reempresa a Mollet
El Mercat Municipal de Mollet del Vallès ha acollit una nova presentació del servei de Reempresa als mercats de la província de Barcelona. Durant aquest 2019, el servei de Reempresa de transmissió i ocupació de parades disponibles s'ha ampliat a 27 municipis i 36 mercats. Més informació aquí.  
HA ESTAT NOTÍCIA
El Comerç, sector estratègic de l'economia
El Comerç és el primer sector en generar ocupació a l'Estat Espanyol, un 17% del total i un dels principals motors econòmics, amb un 13% del PIB. També és un generador de treball estable. Són dades que es desprenen de l'informe "El sector comercio en la economia española" elaborat per la CEOE. Més informació aquí.
Amazon aposta per les botigues tradicionals
Amazon ha confirmat que l'any que ve posarà en marxa un nou model de botiga física, diferent als que ja té, Amazon Go i Whole Foods. En el nou model incorporarà caixes de pagament convencionals amb treballadors, segons informa InfoRETAIL. Més informació aquí.
Mesurar la fidelitat dels nostres clients
Gairebé el 50% de les empreses retail tenen previst mesurar la fidelitat dels seus clients per millorar la seva experiència. Però actualment només el 16,8% de les empreses té implantada una plataforma omnicanal. Són dades d'un estudi sobre el repte del 'customer experience en retail'. Podeu ampliar la informació aquí.
Manca de treballadors i desocupació juvenil del 24%
Vilaweb reflexiona sobre la dicotomia que significa una desocupacio juvenil del 24% i la dificultat dels empresaris per trobar personal. Una de les conclusions és que hi ha una divergència notòria entre la formació i les necessitats de les empreses. Podeu llegir l'article aquí.
Promoció especial CaixaBank Negocis
Prova gratuïta durant 30 dies de TPVTABLET de CaixaBank Negocis, una solució integral amb el que necessiteu per millorar la gestió del vostre negoci  Amb TPV Tablet específics per a cada sector: Retail, Restauració, Bellesa, Forn i Pastisseria. Podeu consultar les condicions aquí.
SEU CENTRAL: SANT PAU, 6 · 08221 TERRASSA · T 937361100 · F 937366014 www.cecot.org
✍ Subscriu-te NOTÍCIES   |   Contacta'ns ✉   |   ✎ Associa't