Abril 2019 | 42 

COMPAREIXENÇA AL PARLAMENT DE CECOT COMERÇ
L'assessora en comerç de la Cecot, Mercè Clavel, va comparèixer ahir davant la comissió d'Empresa i Coneixement del Parlament de Catalunya per explicar el posicionament de Cecot Comerç en matèria d'horaris comercials i ha defensat que els establiments comercials puguin romandre oberts entre les 6h30 i les 21h30.
A criteri de Cecot Comerç, la franja de consum majoritari fins a les 19h30 proposada per l'objectiu 2025 del Pacte per a la Reforma Horària en matèria comercial sembla molt ambiciosa, ja que consideren que l'adaptació del sector comerç ha de ser el resultat d'un canvi d'hàbits de la societat. Podeu ampliar la informació en aquest enllaç.
MÉS NOTICÍES
Cecot Comerç presenta candidatura al ple de La Cambra
Les dues candidates de Cecot Comerç són la Roser Novell de Bonpa i la Iolanda Alfaro d'Alfaro Alimentació. Teniu tota la informació al web de Cecot Comerç
Ja es poden demanar les subvencions de comerç
Fins el 23 de maig hi ha de termini per demanar les subvencions de la Generalitat de comerç, artesania i moda per a l'any 2019. En l'àmbit del comerç es poden sol·licitar subvencions en cinc programes diferents. També es poden demanar subvencions en l'àmbit de l'artesania i la moda. Podeu consultar-ho aquí.
 
Comença el Cicle #RetailTrends 2019
Tret de sortida al Cicle amb la sessió "De la venda tradicional a la venda híbrida" a càrrec de l'Ana Fernández, sòcia Directora a Barna Consulting Group, que s'ha centrat en la ruta que ha de fer el comerç per passar de la venda tradicional a la venda híbrida. Es tracta de la primera de les cinc sessions previstes durant aquest 2019 i que organitza Cecot Comerç. Podeu consultar tota la informació aquí.
Descompte per al Retail & Brand Experience
Cecot Comerç t'ofereix un 25% de descompte per la primera edició del Retail & Brand Experience World Congress, que se celebrarà del 27 al 29 de maig al Recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. Un certamen que reunirà en un mateix espai tot l'ecosistema de la venda al detall. Si vols assistir envia'ns un correu i et facilitarem el codi descompte
S'aproven les bases dels Premis Nacionals de Comerç 
El Consorci de Comerç, Artesania i Moda, CCAM, ha aprovat les bases reguladores dels Premis Nacionals de Comerç i dels Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris. Pel que fa als Premis Nacionals de Comerç s'estableixen 4 categories i un reconeixement. I en l'àmbit dels Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris s'han fixat dues categories.  Tots els detalls aquí
Calendari de Fires de Catalunya de 2019
El Diari Oficial de la Generalitat, el DOGC, ha publicat el calendari d'activitats firals de Catalunya de l'any 2019, que impulsa el Departament d'Empresa i Coneixement. La resolució també inclou les Fires internacionals.
Podeu consultar el calendari aquí.
HA ESTAT NOTÍCIA
Ikea canvia el model per apropar-se al client  
El gegant suec del moble ha donat un tomb al seu model de negoci. Decideix abandonar les botigues de l'extraradi i personalitzarà el disseny. Ikea identifica quatre llocs on el consumidor fa les compres: prop de casa, prop de la feina, al centre de la ciutat i a internet. Per això aposta per un canvi important en la seva filosofia.  Més informació aquí 
Un llibre blanc per reanimar els centres urbans
La Federació Nacional del Tèxtil francès ha impulsat un Llibre Blanc per redinamitzar els centres urbans, que s'ha presentat aquest mes d'abril a la Comissió europea. L'objectiu és aportar solucions per potenciar els retail al centre de la ciutat. Podeu llegir més informació aquí.
El consumidor vol una experiència completa 
L'informe Consumer Insights Survey 2019 evidencia que els consumidors volen una experiència completa online i offline que inclogui els establiments físics i tots els dispositius i mitjans digitals disponibles. Per tant, el debat sobre la botiga física versus compra online s'hauria superat. Més detalls aquí.
Els avantatges de comprar al teu barri
El comerç de proximitat tracta de competir amb les grans superfícies amb una oferta especialitzada i el tracte personalitzat. Són algunes de les conclusions de l'article de El País, que recull els 10 principals avantatges del comerç de proximitat, segons la Confederació Espanyola de Comerç. Podeu consultar l'article sencer aquí.
La realitat augmentada al punt de venda
La pròxima revolució al punt de venda vindrà de la ma de la realitat augmentada. Les botigues intel·ligents ja disposen d'elements com pantalles digitals i interactives, contapersones, directori de pantalles digitals, realitat augmentada i d'altres aspectes. Coneix més detalls de la botiga del futur en aquest article
SEU CENTRAL: SANT PAU, 6 · 08221 TERRASSA · T 937361100 · F 937366014 www.cecot.org
✍ Subscriu-te NOTÍCIES   |   Contacta'ns ✉   |   ✎ Associa't