Març 2019 | 41 

#RETAILTRENDS
Cecot Comerç impulsa la Segona edició del cicle #RetailTrends
La  nova edició del cicle #RetailTrends: Desenvolupant la venda omnicanal al comerç de proximitat, s'iniciarà el mes d'abril i inclourà cinc càpsules fins l'octubre de 2019.  Cecot Comerç organitza aquest cicle en col·laboració amb Barna Consulting Group .
En aquesta edició es tractaran aspectes com l'adaptació del venedor, la venda a través de merkatplaces, l'experiència client de venda online o la logística i la distribució. Cada càpsula durarà dues hores i inclou una exposició del tema i un debat entre els experts i els assistents. La darrera sessió serà la cloenda, que està pensada perquè puguin participar també les persones que tenen interès per la temàtica, però que no han assistit a les conferències anteriors del cicle.

La primera sessió, "De la venda tradicional a la venda híbrida" analitzarà l'adaptació del venedor i es farà el 30 d'abril. Aquesta càpsula parteix de la base que els canvis en la compra i venda tindran com a conseqüència que els venedors hagin d'evolucionar cap a una nova manera de treballar. La ponent, Ana Fernández, experta en Management i Recursos Humans, ens mostrarà l'evolució que ha de fer el comerç per passar de la venda tradicional a la venda híbrida. Les altres sessions seran el 28 de maig, 18 de juny, 17 de setembre i 22 d'octubre, que es farà la cloenda. Podeu consultar més informació aquí
MÉS NOTICIES
El sector  promou el dia del comerç local 
Des de Cecot Comerç us volem animar a participar en la campanya #surtalcarrer divendres 29 de març #viuelcomerç, que impulsa el Consorci  de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, el CCAM, a petició del sector del retail. La campanya es farà cada any coincidint amb la Setmana del Comerç. Per més detalls consulteu aquí.
1.500 persones participen al programa de formació professional per a l'ocupació
La taxa d'inserció laboral de l'especialitat de comerç/màrqueting, amb un 76,30% ha estat de les més altes. En total, la Fundació Cecot Formació va formar 1.500 persones el 2018 a través del programa de formació professional per a l'ocupació adreçat prioritàriament a treballadors sense ocupació i que promou el Servei d'Ocupació de la Generalitat Més detalls aquí
Descompte per entrades al Retail Revolution
Cecot Comerç disposa d'entrades amb un descompte del 35% per a la quarta edició del Retail Revolution Conference, que se celebrarà el 4 d'abril a Barcelona. Així el preu passarà del 290 euros pel públic en general, a 189 euros pels associats de Cecot Comerç. Demana'ns la teva entrada.
Entrades gratuïtes per la fira l'eDelivery
Fins el 14 de juny podeu aconseguir una entrada gratuïta per empresa a la fira eDelivery Barcelona, que se celebrarà del 26 al 28 de juny al Recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. En aquest certamen participaran més de 50 empreses de logística, operacions, tecnologia, software, serveis vinculats a l'e-commerce o empreses de pagament on-line, entre d'altres sectors. Més informació aquí.
HA ESTAT NOTÍCIA
T'expliquem com seran els comerços i el nou rol del botiguer el 2030
El Diari de Terrassa ha recollit l'estudi de RETAILcat  sobre el futur del sector del retail on explica els principals reptes per als propers any, que estan centrats en tres àmbits: la innovació, el nou rol del venedor i el nou espai/botiga. Tota la informació aquí.
Botigues sense treballadors, una realitat
Via empresa es fa ressò d'una tendència al sector: botigues sense dependents. Un model ja instaurat per Amazon Go i que s'amplia amb caixes d'autoservei al supermercats o showrooms tipus Venca.  Podeu llegir l'article sencer aquí.
La logística de l'e-commerce creix un 20% anual
Els ingressos derivats de la logística de l'e-commerce ha arribat als 1.550 milions d'euros en 2018 i creix prop d'un 20% anual, segons un estudi de l'Observatori Sectorial DBK. Podeu consultar totes les dades en aquest enllaç.
Un consum ensopit, comerciants preocupats
El digital VilaWeb ha reflexionat sobre l'evolució del sector del comerç després d'un inici complicat de 2019. Per analitzar la situació ha entrevistat la Cristina Escudé, presidenta de Cecot Comerç, Joan Carles Calbet, president de Retail.CAt i German Cid, president de Comertia. Tota la informació aquí.
SEU CENTRAL: SANT PAU, 6 · 08221 TERRASSA · T 937361100 · F 937366014 www.cecot.org
✍ Subscriu-te NOTÍCIES   |   Contacta'ns ✉   |   ✎ Associa't